Başak Demirtaş’a hakaret eden Taşdemir hakkında suç duyuru

Başak Demirtaş’a hakaret eden Taşdemir hakkında suç duyuru

bianet’e konuşan Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Kahraman, Başak Demirtaş'ı hedef alan ve cinsiyetçi söylemlerle tacizde bulunan Osman Taşdemir hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş hakkında sosyal medyadan cinsiyetçi saldırıda bulunan İstanbul Barosu’na bağlı avukat Osman Taşdemir suç duyurusunda bulunulacak.

bianet’e konuşan Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Demirtaş, söz konusu kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kahraman, suç duyurusunu bugün veya en geç yarın yapacaklarını ifade etti. 

Kahraman, İstanbul Barosu’na da Taşdemir hakkında disiplin soruşturması başlatılması için başvuracaklarını belirtti.

HDP Kadın Meclisi'nden açıklama

HDP Kadın Meclisi ise; cinsiyetçi paylaşıma ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, saldırgan Taşdemir'in "cinsiyetçi ifadelerin iktidarın politikalarından bağımsız olmadığı" vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başak Demirtaş ve birçok yoldaşımız daha önce de paralı troller tarafından defalarca sosyal medya üzerinden hedef alındı. Ancak bu saldırıların hiçbiri bizleri mücadelemizden alı koymadı. Başak Demirtaş'a yönelik gerçekleştirilen bu saldırı kadın mücadelemize yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır

"Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki Başak Demirtaş yalnız değildir. Kadın örgütlülüğümüz ve dayanışmamıza olan inancımızla bu saldırılara karşı mücadelemizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

"İstanbul Barosu derhal Osman Taşdemir hakkında soruşturma başlatmalı ve gerekli cezai yaptırımı uygulamalıdır. Başak Demirtaş'a yönelik gerçekleştirilen bu saldırıya karşı tüm kadın örgütlerini, örgütlülüğü ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Başak Demirtaş yalnız değildir."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.