Barzani’den 'Şeladize olayları' açıklaması

Barzani’den 'Şeladize olayları' açıklaması

IKBY Başbakanı Barzani, Şeladize’de yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Daha önce de söyledik. Hiçbir şekilde topraklarımızın kullanılarak komşularımızın güvenliğinin tehdit edilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bugün Erbil’de gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Erbil ile Bağdat’ın hala ortak düşmamı olan IŞİD’e karşı mücadelede birlikte hareket ettğini, taraflar arasında yaşanan sorunların çözümü için adım attıklarını dile getiren Barzani, “Kürdistan Bölgesi hükümeti, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’ye olan desteğini yineliyor. Bütçe görüşmelerinde Kürdistan Bölgesi’nin görüşlerini dikkate aldılar” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki memur ve çalışanlara tahammüllerinden dolayı teşekkür eden Barzani, “Tüm Kürt partilerine de teşekkür ediyorum. Birlikte Bağdat’ta Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarını gözönünde bulundurarak bütçe yasasında yer almasını sağladılar. Şimdi yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak yine de geçmişe oranla bu yasanın bizim açımızdan olumlu olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Şeladize olayı

Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Şeladize kasabasında dün yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Barzani, Şeladize’de yaşanan üzücü olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

“Kürdistan Bölgesi olarak siyasetimiz şudur; komşularımızın güvenliğinin tehdit edilmesi amacıyla topraklarımızın kullanılmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” diyen Başbakan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu felaketlere neden olan da budur. Bu örgütler Kürdistan Bölgesi topraklarını kullanarak komşularımıza sorun oluşturmak istiyorlar. Kürdistan Bölgesi hükümeti olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Huzuru bozmadan gösteri yapmak elbette haktır ancak biz gösterilerin yönünü değiştirip şiddete başvurulmasını kabul etmiyoruz. Durumun incelenmesi için gerekenler yapılacaktır. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için çok ciddi bir şekilde üzerinde duracağız.”

(Rudaw)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.