Barzani'den 'gerilim' tepkisi: Değerlerinizi unutmayın

Barzani'den 'gerilim' tepkisi: Değerlerinizi unutmayın

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'den, bağımsızlık referandumuna katılma kararı alan Mendeli'de yaşanan gerilim sonrası halka çağrı: İradenizi ve haklarınızı ifade ederken birlikte yaşam kültürünü unutmayın.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül’de düzenlenecek bağımsızlık referandumunun kampanya süreci için halka ‘kardeşlik ve birlikte yaşam değerlerini unutmama’ çağrısı yaptı.

Barzani, Haşdi Şabi’nin Mendeli Belediyesi’ndeki Kürdistan bayrağını indirmesi sonrası patlak veren gerilim sonrası yaptığı yazılı açıklamada, halktan sert bir dil kullanmaktan kaçınılmasını da istedi.

Barzani, “Referandum, Kürdistan ve Irak ulusları arasında devam eden dostluğu ve kardeşliği hiçbir şekilde etkilemeyecek, aksine derinleştirecek ve güçlendirecektir. Irak vatandaşlarının Irak diktatörlüklerinin mağduru olduğunu ve Kürdistan ulusuyla aynı cephede yer aldığını biliyoruz”deyip halka şöyle seslendi: “Kürdistan halkına, iradelerini ve haklarını ifade ederken ulusumuzun yüksek değerlerini ve dini-etnik unsurlar arasındaki kardeşlik ve birlikte yaşam yönündeki tarihsel kültürü göz önünde bulundurma çağrısı yapıyoruz.”

Barzani, birlikte yaşam konusunda yapılacak sert açıklamaların da ‘Kürdistan ulusunun hoşgörü kültüründen uzak olduğu’ ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.