Barzani'den Astana sitemi

Barzani'den Astana sitemi

Davos'ta bulunan Mesut Barzani, Suriye için Astana'da yapılacak barış görüşmelerini değerlendirdi: "Kürtlerin katılımı için yardımcı olmaya çalıştık. Davet edilmedik."

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Suriye’de barış için Kazakistan’da düzenlenecek barış görüşmelerinde Kürtlerin temsili hakkında sitem etti. Toplantıya davet edilmediklerini vurgulayan Barzani, Kürtlerin geleceği hakkında endişeli olduğunu da söyledi.

MUTLU BİR GELECEK GÖRMÜYORUM’

Barzani, “Kürdistan bölgesi Astana görüşmelerine katılmayacak. Kürtlerin katılımı için yardımcı olmaya çalıştık. Davet edilmedik dolayısıyla Kürdistan Bölgesel Yönetimi bu görüşmelere katılmayacak. İşler çok karmaşık hale geldiği için genel olarak Suriye’nin geleceğinden endişe duyuyorum. Ne yazık ki, Suriye için de, Kürtler için de mutlu bir gelecek görmüyorum” dedi.

‘TÜRKİYE’YE YARDIM EDERİM’

Dünya Ekonomik Forumu için gittiği Davos’ta Rudaw gazetesine konuşan Barzani, Türkiye’deki barış sürecinin yeniden başlamasına yardımcı olmak istediğini de yineledi. Barzani, “Savaş kötüdür. Bir yıl boyu görüşmeler yapmak, bir saat savaşmaktan iyidir. Türkiye’de şu an gördüklerimizin sonuçlarından korkuyorum. Ne yazık ki barış sürecini yeniden başlatma vakti henüz gelmedi. Süreci yeniden başlatma fırsatı gördüğümüzde yardım konusunda tereddüt etmem. Fakat şu ana dek kötü şeyler oldu” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.