Barzani: Umarım Suriyeli Kürtler daha fazla acı çekmez

Barzani: Umarım Suriyeli Kürtler daha fazla acı çekmez

Mesud Barzani, ABD'nin Suriye'den çekilmesi hakkında yazılı açıklama yaptı: IŞİD'le savaş bitmedi. Suriye'deki son olaylar ve gelişmeler, özellikle de bu ülkedeki Kürt ulusunun durumu endişe vericiç

Iraklı Kürt lider Mesud Barzani, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardından Suriyeli Kürtlerin geleceği ve güvenliğinden endişeli olduğunu açıkladı.

Barzani, “Suriye’deki son olaylar ve gelişmeler, özellikle de bu ülkedeki Kürt ulusunun durumu endişe verici” dedi.

‘BU NOKTAYA GELMEMELİYDİ’

Yazılı bir açıklama yapan Barzani, “Olaylar bu noktaya gelmemeliydi” diyerek, Suriye’deki Kürtlerin ‘çok fazla acı çektiğini’ söyledi. Barzani, “Suriye’de çok sayıda Kürt yerinden yurdundan oldu. IŞİD saldırıları, istikrarsız siyasi durum ve geçmiş yıllardaki tehditler Suriyeli Kürtlere çok fazla zarar verdi” dedi.

IŞİD’le savaşın son bulmadığını belirten Barzani, “Umarım ki son olaylar ve gelişmeler şiddete ve savaşın daha da kötüleşmesine yol açmaz. Umarım Suriye’deki Kürt halkı ve ulusu daha fazla acı çekmez” ifadelerini kullandı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi başkanlığını geçen yıl bırakan ama uluslararası ilişkilerini sürdüren Barzani, Suriyeli Kürtler ile endişelerini başka ülkelerle de paylaştığını hatırlattı. Barzani geçen hafta, ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün de yer aldığı üst düzey bir Amerikan heyetini ağırlamış, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada da ‘Suriyeli Kürtlerin geleceği için endişeli olduğunu’ vurgulamıştı. (

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.