Barzani siyasetçilerle bağımsızlık referandumunu görüştü

Barzani siyasetçilerle bağımsızlık referandumunu görüştü

Dün Federal Kürdistan’daki siyasi parti temsilcileriyle biraraya gelen Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak’tan ayrılmak için düzenlenebilecek bir referandumun nasıl yapılacağını ve bağımsızlık ilan edildiği takdirde nasıl bir politika izleneceği

Selahaddin’deki Başkanlık Ofisi’nde parti yöneticilerini kabul eden Barzani, petrol ve bütçe anlaşmazlıkları konusunda Bağdat’la devam eden görüşmelerin seçimlerden sonra nasıl bir seyir izleyeceğine dair siyasetçilerle görüş alışverişinde bulundu.
 
BasNews’e görüşmenin içeriğine dair bilgi veren parti temsilcilerinden biri, Bağdat’ın tehditlerinin ve ekonomik yaptırımlarının devam etmesi durumunda nasıl bir tutum takınacaklarını ve politika değişikliğine gidildiği takdirde bağımsızlık referandumunun nasıl düzenleneceğini görüştüklerini söyledi.
 
Toplantıya bizzat katılan yetkili, açıklamasının devamında şunları vurguladı: “Kürdistan’daki bütün siyasi partiler olarak, ilişkilerimizin bu çerçevede devam etmesi durumunda genel bir bağımsızlık referandumu düzenlenmesi konusunda Başkan Barzani ile hemfikiriz. Kürdistan halkları, kendi iradeleriyle Irak’la kalmaya ya da Irak’tan ayrılarak bağımsız devlet olmaya karar verebilir. Elbette bunun için çok ciddi bir diplomatik çalışma yapmamız gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum