Barzani referandum sonrası için süre verdi

Barzani referandum sonrası için süre verdi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, bağımsızlık referandumundan sonra Bağdat'la başlatacaklarını müzakarelerin 'bir ila iki yılda' tamamlanmasını istediklerini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumu konusunda Süleymaniye’de bir mitingde konuştu. Barzani, referandumdan sonraki planları hakkında ilk kez somut açıklamalar yaptı.

‘İKİ YIL SÜREBİLİR’

Iraklı Kürt lider, referandumun ardından Bağdat’la ‘ciddi’ bağımsızlık müzakereleri için masaya oturacaklarını yinelerken, uluslararası toplumun desteğiyle yapılacak bu görüşmelerin bir ila iki yıl sürebileceğini açıkladı. Bu süreçte Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılma şartlarının konuşulacağını belirten Barzani, “Referandumun yerine geçecek bir alternatif ne yazık ki sunulmadı” dedi.

Bağdat yönetimi ise Barzani’nin önerdiği türden bir müzakere sürecini reddediyor. Bağdat’ın diyalog çağrısı, ‘birleşik bir Irak’ üzerinden görüşmelere dayanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.