Barzani: Maliki Başbakan olursa bağımsızlık ilan ederiz

Barzani: Maliki Başbakan olursa bağımsızlık ilan ederiz

Mesud Barzani, Eski Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin yeniden başbakan olması durumunda bağımsızlık ilan edeceğini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başkanı Mesud Barzani, Irak'ın eski başbakanı Nuri El Maliki'nin yeniden başbakan olması halinde Kürdistan'ın bağımsızlığını ilan edeceğini açıklarken, "Maliki Hükümeti'nin yönettiği bir Irak'ın içinde kalamayız" dedi.

Barzani, Londra'da Arapça yayımlanan El Şark el Ewsat gazetesinin sorularını yanıtlarken Irak'ın Kürt kökenli Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin görevden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

Halen başbakan olan Haydar El Ebadi'nin Musul operasyonunda yenilgiye uğratılmasının hedeflendiğini ve bununla Nuri El Maliki'nin yeniden başbakan yapılmak istendiğini söyledi.

"Biz Maliki hükümetinin yönettiği bir Irak'ın içinde kalamayız."

Barzani, ABD Başkanı Donald Trump ile Irak'taki Kürdistan Bölgesi sorumluları arasındaki iyi bir diyalogun devam edeceğini, Washington yönetiminin Kürtler'e desteğinin devam edeceğine inandığını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.