Barzani: Kürtler her bedeli ödeyecek

Barzani: Kürtler her bedeli ödeyecek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumu için yapılan son mitingde konuştu: Referandum ertelenmeyecek. Kürtler özgürlük için her bedeli ödeyecek.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunu erteleme çağrılarını reddettiklerini söyledi.

Erbil’de, referandum kampanyasının son mitinginde konuşan Barzani, “Kürtler özgürlük için her bedeli ödeyecek” dedi.

Sputnik’in aktardığına göre Barzani, “Referandumun ertelenmesi için gece-gündüz baskıya maruz kalıyoruz. Biz başarısızlığa uğrayan geçmişe dönmeyeceğiz. Görüşmelere çok ciddi ve açık bir zihniyetle ancak 25 Eylül’den sonra hazırız. Artık çok geç ve referandumun ertelenmesi için vakit kalmadı. Buradan söylüyorum, kendimi halkım karşısında utandıracak birisi değilim” ifadelerini kullandı.

Barzani, “Referandum sınırların çizilmesi, emrivaki fikirlerin dayatılması değil ancak bağımsızlık isteyen bir halkın tercih ettiği yoldur. 25 Eylül’den sonra sınır, petrol, doğal gaz ve tartışmalı bölgeler konusunda görüşmelere açığız” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) referandum hakkında yaptığı açıklamaya da değinen Barzani, “DEAŞ’a karşı verilen mücadele önceye kıyasla daha da yoğunlaşacaktır” diye konuştu. IKBY Başkanı ayrıca, ‘tehditlere ve cezalandırmalara’ ilişkin yanıtının ise “100 yıldır cezalandırılıyoruz. Acaba yetmiyor mu bu kadar cezalandırma” şeklinde olduğunu ifade etti.

Barzani, 7 Haziran tarihinde siyasi partilerle bir araya geldikten sonra 25 Eylül’de Kerkük ve diğer tartışmalı bölgeleri de kapsayacak şekilde referandum yapacaklarını bildirmişti. Irak Başbakanı Haydar el abadi, IKBY’nin tek taraflı referandum kararının anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek sonucu tanımayacaklarını söylemişti. (Kaynak: Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum