Barzani: Kürdistan'daki bazı taraflar yüzünden Kerkük'te bunlar yaşandı

Barzani: Kürdistan'daki bazı taraflar yüzünden Kerkük'te bunlar yaşandı

Mesud Barzani, "Kerkük’te yaşananlar, Kürdistan’daki bazı siyasi tarafların ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandı" dedi.

Irak Kürdastan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Mesud Barzani, Haşdi Şabi ve Iraklı güçlerin Kerkük ve civarına yönelik saldırıları hakkında bir açıklama yayımladı.

Rudaw’ın aktardığına göre  Mesud Barzani şu ifadeleri kullandı: “Tarih boyunca Kürdistan halkının hakları çiğnenerek, zulme maruz kaldılar. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı. Kürdistan halkı bilsin ki gereken yapılacaktır. Kürdistan halkı, barışçıl adımlar atarak hiçbir zaman savaş istemedi. Ancak savaşlara maruz kaldık. Tüm çabalarımız barışçıl bir şekilde amacımıza ulaşmaktı. Öncelikli amacımız her zaman asayiş ve Kürdistan halkının haklarının savunması oldu.”

‘HALKIMIZIN KAZANIMLARI VE GÜVENLİĞİ YENİDEN SAĞLANACAK’

Barzani, şöyle devam etti: “Kerkük’te yaşananlar, Kürdistan’daki bazı siyasi tarafların ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandı. Kürdistan halkı emin olsun ki gereken yapılacaktır. Halkımızın kazanımları, huzur ve güvenliği yeniden sağlanacaktır. Şu anda ise, siyasi birliktelik, Kürdistan halkının birliği ve beraberliğini korumak adına tüm siyasi tarafların birlik olmasından yana ısrarcıyız.”

‘EVLATLARIMIZIN KANI KÜRDİSTAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN AKTI’

Medyaya da seslenen Barzani, şunları söyledi: “Basın yayın kuruluşlarından isteğim; Kürdistan ve Irak arasında yaşanan söz konusu hassas süreci yurtsever ve ulusalçılık anlayışı çerçevesinde ele almalarıdır. Dayanıklı Kürdistan halkı, yürekten inançlı ve gönüllü kahraman peşmergelerimiz ile başı dik şehit yakınları şunu iyi bilsinler; evlatlarımızın kanı Kürdistan’ın özgürlüğü uğruna aktı. Kürdistan’ın bağımsızlığı için yükselen çığlıkları tüm dünya duydu. Şehitlerimizin kanı boşa akmadı ve akıtmayacağız da. Kürdistan halkı, güçlü dirayeti ve kahraman evlatlarıyla er ya da geç meşru haklarına ve kutsallarına kavuşacaktır. Bugün ise birlik olmamız gereken bir gündeyiz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.