Barzani: Kimse Kosret Resul'u tutuklayamaz!

Barzani: Kimse Kosret Resul'u tutuklayamaz!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Kosret Resul hakkında çıkarılan tutuklama kararı tartışma yarattı. IKBY Başkanı Barzani karara tepki gösterdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, yardımcısı Kosret Resul hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.

Barzani, “Sayın Kosret Resul gibi bir mücadele adamı ve diğer mücadele adamlarımız Resefa İnceleme Mahkemesi’nin kararıyla tutuklanmaz, tutuklayamazlar da” dedi.

‘BU AKILLA ONLARLA YAŞANMAZ’

Resefa İnceleme Mahkemesi dün, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı Resul hakkında Kerkük’e giren Iraklı güçlerine ‘işgalci’ dediği için yedi yıla kadar hapis istemiyle tutuklama kararı çıkarmıştı. Rudaw’ın aktardığına göre, Barzani bu karara ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Sayın Kosret Resul, Kerkük’te yaşanan olaylara ilişkin düşüncesini belirtmiştir. Bunun üzerine hakkında tutuklanma kararı çıkarılmış. Resefa İnceleme Mahkemesi’nin verdiği karar açık bir şekilde siyasi bir karardır. Bu da Bağdat’ta üstün aklın sahip olduğu düzeyini gösteriyor. Barışçıl bir şekilde düşüncesini dile getiren bir halkın toplu bir şekilde cezalandırılması veya düşüncesini ifade eden birinin tutuklanması gerekiyorsa bu da gösteriyor ki sahip oldukları bu akılla kimse onlarla yaşayamaz. Bağdat yönetimi özgürdür! Nasıl karar verecekse buyursun versin. Ancak Sayın Kosret Resul gibi bir mücadele adamı ve diğer mücadele adamlarımız onların kararıyla tutuklanmaz, tutuklayamazlar da.” (Kaynak: Rudaw)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.