'Barış ortamında yaşamak istiyoruz'

'Barış ortamında yaşamak istiyoruz'

Diyarbakır'da zırhlı polis servis aracına yönelik saldırıda hayatını kaybeden Zafer Koluman, Mehmet Argul ve Bismil Belediyesi Meclis üyesi Tufan Tunç için kurulan taziyelere kitlesel ziyarette bulunuldu.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır kent merkezine sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldükleri sırada zırhlı polis servis aracına yönelik yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Zafer Koluman, Mehmet Argul ve Bismil Belediyesi Meclis üyesi Tufan Tunç için kurulan taziyelere kitlesel ziyaret yapıldı. Tunç ve Koluman için Kürthaci (Kazanci) Argül için de Bismil Akpınar Mahallesinde kurulan taziyelere Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gülten Kışanak, DBP İl Eşbaşkan Vekili Abdullah Eflatun ve çok sayıda yurttaş katıldı. Burada konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gülten Kışanak, üç aileye de başsağlığında bulunarak, Türkiye'de savaşı her gün derinleştirmek isteyen bir iktidar olduğunu ve bu savaş sonucu büyük acılar yaşandığını söyledi. Artık huzurlu, barış adil ve eşitlik bir ortamda yaşamak istediklerini belirten Kışanak, "Ne yazık ki babalar evlatlarını toprağa veriyor. Biz artık babalar çocuklarını değil, çocuklar babalarını toprağa vermesini istiyoruz. Savaşın artık son bulmasını barış ve huzurun gelmesini istiyoruz" dedi.

Buradaki taziye ziyaretin ardından kitle Argül için Bismil İlçe merkezine bağlı Akpınar Mahallesinde Kurulan taziye evini ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.