Barış İçin Kadın Girişimi’nden Anlı’ya Ziyaret

Barış İçin Kadın Girişimi’nden Anlı’ya Ziyaret

Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı ziyaret ett.

Barış İçin Kadın Girişimi’nden Nimet Tanrıkulu, Filiz Karakuş, Sevda Bayramoğlu, Nimet Çubukçu, Elif Çelebi, Ruşen Işık, Tuğba Özcan’dan oluşan kadınlar çocukları dağa giden ailelerle ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’dan bilgi aldı.

Nimet Tanrıkulu, çocukları için oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ettiklerini belirterek, ailelerin çocuklarının geriye dönmesini ve barış istediklerini ve annelerin çabalarının bir barış çabası olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Anlı, ailelerin belediyeyi seçmelerinin nedeninin, belediyeyi kendi kurumları olarak görmeleri olduğunu, seçtikleri, oy verdikleri ve bahçesini en uygun kullanabilecekleri yer olarak gördüğünü ifade etti. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte ailelerle görüştüklerini belirten Anlı, Demirtaş’ın konuyu en kısa zamanda ilgililere ileteceğini belirttiğini aktardı. Ailelerin daha sonra eylemlerine son verdiğini anlatan Anlı, bu aşamada bazılarının devreye girerek farklı zaman dilimlerinde çocukları dağa giden aileleri başka şehirden buraya getirdiğini söyledi. Gelenlerden birinin de hiç kimsesinin dağa çıkmadığını da aktaran Anlı, bir süre sonra eylemin yapanların kontrolünden çıktığını söyledi. Anlı, çocukları dağa çıkanların aileleri ile ilgili bir mekanizma oluşturulmasının bu eylemden çıkarılabilecek bir sonuç olabileceğini bildirdi.

Barış İçin Kadın Girişimi’nden Anlı’ya Ziyaret

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.