Barış Anneleri yine BM'ye gidiyor

Barış Anneleri yine BM'ye gidiyor

Yarın bir kez daha BM'ye gidecek olan anneler, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda açlık grevine tekrar başlayacaklarını söyledi.

Ankara, İzmir ve İstanbul'dan gelen 12 kişiden oluşan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Cizre'deki yaralıların hastaneye kaldırılması ve bölgedeki ablukanın bir an önce kalrırılması için Birleşmiş Milletler'den (BM) bağımsız bir heyet ile Cizre'ye gitme talebinde bulundu. BM binasındaki eylemlerine "Girişimlerimiz olacak" sözleri üzerine BM yetkililerine 2 gün süre veren anneler, sürenin dolacağı yarın bir kez daha BM'ye gidecek. 

Annelerden Yıldız Bahçeci, Türkiye'nin artık var olan soruna çözüm olmadığını, bu nedenle de 193 ülkeyi temsil eden BM'ye acil yapması gereken talepleri ilettiklerini söyledi.

Bahçeci, daha önce İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Meclis'te siyasi partilerle görüşmeler yaptıklarını ancak bunların hiçbirinde sorunu çözecek bir yanıt alamadığına vurgu yaparak, bu nedenle BM'ye başvurduklarını söyledi. Hafta sonu olmasından kaynaklı BM'ye şans tanıdıklarını söyleyen Bahçeci, "Geçen her bir dakikada bizim çocuklarımız katlediliyor. Eğer BM'de taleplerimize olumlu bir yanıt vermezse açlık grevini eylemini başlatacağız. Umarız ki BM yapması gereken görevi yerine getirerek, talebimize yanıt verir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.