Barış Anneleri ile beraber gözaltına alınmıştı: Fatma Bulut hastaneye kaldırıldı

Barış Anneleri ile beraber gözaltına alınmıştı: Fatma Bulut hastaneye kaldırıldı

Barış Anneleri ile beraber gözaltına alınan ve sağlık sorunlarına rağmen üç gündür gözaltında tutulan Fatma Bulut, hastaneye kaldırıldı. Avukatları, Bulut'un iki kez hastaneye kaldırıldığını, şu an Hakkari Devlet Hastanesi’nde tutulduğunu söyledi.

Hakkari ve ilçelerinde 15 Ağustos’ta Barış Anneleri’nin de aralarında olduğu 20’si kadın toplam 24 kişi gözaltına alındı. Dün gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılan 24 kişi içinde bulunan tansiyon hastası Fatma Bulut’un (50) hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Avukatlardan edinilen bilgilere göre; tansiyon hastası olan Bulut'un aynı zamanda soğuk algınlığı şikayeti var. Gözaltında kaldığı üç günde iki kez hastaneye kaldırılan Bulut, Hakkari Devlet Hastanesi’nde tutuluyor.

Gözaltındaki 24 kişinin Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerine henüz başlanmazken, Bulut’un avukatının müvekkilinin sağlık sorunundan dolayı ifade işleminin erkene alınması talebi savcılık tarafından gerekçe bildirilmeden reddedildi.

Gözaltında olan 24 kişinin isimleri şöyle: “Faysal Açar, Sadet Değirmenci, Basri Gür, Emine Özdemir. Gever; Ayhan Dayan, Duriye Bor, Emine Özdel, Fatma Bulut, Feride Ağralı, Hasfet Fendik, Hamail Vural, Hevidar Shaban Ali, Hünaf Safalı, Mahsuna Akın, Münire Bayram, Sabriye Ürek, Seher Karagöz, Süheyla Saygı, Zahferan Çağala, Zeynep Tokçu, Kafiye Canan, İsmail Ertunç. Halime Yılmaz ve Senia Geylan.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.