Baran'ı on binler uğurladı

Baran'ı on binler uğurladı

Lice'de askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Ramazan Baran (26) Amed'de defnedilirken, Hacı Baki Akdemir (50) ise Lice'de toprağa veriliyor. Akdemir'in cenazesinde ailesi ve halk tarafından katliama dair öfke haykırıldı.

Lice'de karakol ve kalekol yapımlarını protesto eden halkın üzerine askerlerce ateş açılması sonucu yaşamlarını yitiren Ramazan Baran (26) Amed'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile defnedileceği Yeniköy Mezarlığı'na doğru yola çıkarılırken aynı anda Hacı Baki Akdemir (50) cenazesi de Lice'de toprağa veriliyor.

Katledilmesi sonrası Lice Devlet Hastanesi morguna getirilen Akdemir'i cenazesi, sabah saatlerinde ailesi ve çok sayıda kişi tarafından sabah saatlerinde hastaneden alındı.

Akdemir'in cenazesi ardından dini vecibeleri yerine getirmek üzere sloganlar eşliğinde yürüyüşle Kali mahallesindeki camiye götürüldü. 

Akdemir'in ablaları Mahire Kaya ve Türkan Duman'ın katliamı gerçekleştiren asker ve polislere yönelik öfkelerini "Ellerine kan bulaşmış köpekler" haykırışları ile gösterip, ağıtlar yaktı.

Akdemir'in Adana'da yaşayan kızı Samita Akdemir de babasının cenazesine camiye getirildi sırada yetişti. O da acısını "Babamı benden aldınız" sözleriyle gösterip, katliamı gerçekleştirenleri lanetledi. 

Cenazenin dini vecibeleri yerine getirilirken kepenk kapatarak katliama tepki gösteren Liceliler ile ilçeye bağlı köy ve mezralardan çok sayıda kişi da camiye aktı.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Akdemir'in cenazesi cenaze aracının önünde yer aldığı yüzlerce araçlık konvoy ile defnedilmek üzere ilçeye 10 km uzaklıkta bulunan Hedik köyüne doğru yola çıkarıldı. 

Cenazenin defnedileceği köye götürülürken yol güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan halk da kendi araçları yada konvoydaki araçlara binerek katılım sağladı. 

Cenaze töreni nedeniyle Lice merkezde olduğu gibi normal şartlarda yol güzergahında bulunan kontrol noktalarındaki tüm asker ve polislerin karakol ve nizamiyelerine çekildiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum