Baluken’den AKP’ye: Cemaatle görüşme, uzlaşma arayışınız var mı?

Baluken’den AKP’ye: Cemaatle görüşme, uzlaşma arayışınız var mı?

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 15 Temmuz sonrasında AKP ve cemaat arasında kimi görüşmelerin yapıldığına dair iddialara dair konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis’te yaptığı basın toplantısında güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Darbe ile mücadele” adı altında bir karşı darbe yaşandığını savunan ve bunun da 15 Temmuz darbe girişimi öncesi planlandığına dair emarelerin olduğunu söyleyen Baluken, darbenin araştırılması için kurulan komisyonun çalışmasının AKP tarafından engellendiğini ifade etti:

“Bu darbenin siyasi ayağı nereye uzanıyor? Meclis’te bu darbenin hangi ayakları var?” sorularını soran Baluken, “Darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmaması için bilinçli bir çaba gösteriliyor” dedi.

Baluken, Meclis’teki açıklamasında da AKP ve cemaat arasında kimi görüşmelerin yapıldığını ve bir uzlaşının sağlandığı yönünde kimi iddiaların olduğunu ifade ederek, AKP’den şu soruya yanıt vermesini istedi:

“Ankara kulislerinde, AKP ile Gülen cemaatinin bazı aracılar yoluyla görüştükleri konuşuluyor. Cemaatle böyle bir görüşme, uzlaşma arayışınız var mı?”

Kayyumlar

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)  belediyelerine kayyum atandığını da hatırlatan Baluken, darbeci olan yapılara her türlü desteği sunan belediye başkanlarının halen ‘el üstünde tutulduğunu’ söyledi.

Darbe adı altında yürütülen operasyonların da AKP’ye muhalif olan kesimlere yöneldiğine dikkat çeken Baluken, şunları aktardı:

“AKP deyim yerindeyse cemaati işaret ederek, onu gerekçe göstererek Kürtlere ve bütün muhaliflere vuruyor. Darbeyi gösterip kendi karşı darbesinin hayata geçirmenin hesaplarını yapıyor.”

Ekonomi

Türkiye’nin AKP’nin yanlış politikalarıyla ekonomik krizin içerisine girdiğini söyleyen Baluken, hükümetin ise bu tabloyu algı operasyonlarıyla halktan saklamanın peşine düştüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.