Baluken: Cübbesini ilikleyen yargının nesine güveneceğiz?

Baluken: Cübbesini ilikleyen yargının nesine güveneceğiz?

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP’li milletvekilleri hakkındaki zorla getirilme kararına ilişkin, “Yargı yüz metreden görünce cübbesini iliklemiş. Biz bu yargının nesine güveneceğiz?” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Baluken şöyle konuştu:

6-7 Eylül olayları

“Bugün 6-7 Eylül’ün yıl dönümü. 6-7 Eylül katliamını kınıyoruz. Devlet adına resmi özür dilenmelidir. 6-7 Eylül 1955 ile yüzleşilmeli, zarar görenlerden özür dilenmeli, zararları tazmin edilmeli.

Açlık grevindeki 50 gönüllü

“Öcalan’dan haber alınamaması üzerine 50 gönüllünün başlattığı açlık grevi eylemini selamlıyorum.

“Sayın Öcalan üzerinde hukuk dışı, ahlak dışı bir tecrit uygulanıyor. 15 Temmuz’dan sonra durumunu bilmek halkın hakkıdır.

“Sayın Öcalan’ın avukatlarıyla, ailesiyle ya da bağımsız bir heyetle görüşmesi neden engelleniyor? Bu durum yasalara da aykırı.

“Nedenini biliyoruz. Çünkü barış istemiyorlar. Sayın Öcalan ile olası bir görüşme, barış umudu doğurur diye korkuyorlar.

HDP’li 7 milletvekili hakkında ‘zorla getirme’ kararı

“Savcıya hakime darbeci deyip onları hapse atacaksın, onların kararıyla da milletvekili mi tutuklayacaksın?

“Yargı yüz metreden görünce cübbesini iliklemiş. Biz bu yargının nesine güveneceğiz?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.