Baluken: AKP Cizre'den Ezaz'a savaş hattı ördü

Baluken: AKP Cizre'den Ezaz'a savaş hattı ördü

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Ezaz'ın düşmesine izin vermeyeceğiz" açıklamalarına "Seni ne ilgilendiriyor?" diye karşılık verdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Meclis'te yaptığı basın toplantısında Türk ordusunun iki gündür Rojava'nın Efrîn bölgesine top atışları yapmasıyla süre gelen tartışmalara değindi. Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ukrayna'ya giderken gazetecilere yaptığı, "Ezaz'ın düşmesine izin vermeyeceğiz" açıklamasına "Seni ne ilgilendiriyor. Ezaz düşmeyecek, beyefendi hepimizi savaşa sürecek" diye karşılık verdi.

Baluken, olası bir savaş olacaksa karar yerinin Meclis olduğunu ifade ederek, "Bir savaşa girilecekse savaş kararını alması gereken Meclis burasıdır. Bu ülke özel aile şirketi değil" sözleriyle tepki gösterdi. 

AKP Cizre'den Ezaz'a savaş hattı ördü

Baluken, AKP'nin Cizre'den Ezaz'a, Sur'dan Halep'e kadar bir savaş hattı ördüğünü ifade ederek, "AKP bütün sözlerine ihanet ederek barış adına almış oldukları oyları bir savaş sürecine kanallize etmiş oraya yönlendirmiştir. Kürt düşmanlığı üzerinden bütün coğrafyayı yangın yerine çevirme gayreti içindedir" diye konuştu. 

'Türkiye Pakistanlaşır'

Baluken, şöyle devam etti: "Bu Türkiye açısından tam bir kıyamet senaryosudur. Buna müsaade etmeyeceğiz. Olası bir savaş Türkiye'nin Suriyeleşeceği bir dönemin gelmesi demektir. Türkiye'nin Pakistanlaşması demektir." 

Meclis bilgilendirilmiyor

Son gelişmelerle ilgili Meclis'in bilgilendirilmediğini aktaran Baluken, "Bir savaşa girilecekse savaş kararını alması gereken Meclis burasıdır. Bırakın karar almayı tek bir tartışma yok. Bundan kimse rahatsız değil. CHP ve MHP'nin bu konuda bir rahatsızlığı yok. Ana muhalefet partisinin savaş arayışlarına karşı net tutum koyması lazım. Bu ülke Erdoğan ve Davutoğlu'nun keyfince yöneteceği özel aile şirketi değil. Konuyla ilgili genel görüşme talebimizi Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.