Balbay aday olamadı, Kılıçdaroğlu tek aday!

Balbay aday olamadı, Kılıçdaroğlu tek aday!

CHP 35. Olağan Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı” sloganıyla başladı. Kılıçdaroğlu karşısında aday olması beklenen tek isim CHP vekili Balbay, 92 imza toplayabildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 35. Olağan Kurultayı’nın yapılacağı Ankara Spor Salonu’nda başladı.

‘Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı’ sloganıyla başlayan kongre için Türkiye’nin dört bir yanından parti delegeleri ve üyeleri Arena Spor Salonu’na geldi.

Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongre salonunun etrafından delegeler arama noktalarından geçerek salona girebildi.

Salonda CHP’nin eski Genel Başkanları İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen’in fotoğrafları da bulunuyor.

CHP yönetiminin belirlediği ve onayladıkları haricinde tüm pankart ve dövizlerin kaldırılması istendi. Bu pankartlardan biri Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan Kürtçe, “Aşiti peace barış. Bu sese kulak ver barışa ses ver” pankartıydı.

Salona, “Özgür basın varsa, özgür toplum vardır”, “Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek”, “Savaşın değil, barışın partisiyiz”, “Türkiye bizimle özgürleşecek”, “Barışı birlikte inşa edeceğiz”, “Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz” ve “Ey özgürlük” yazılı pankartlar asıldı.

Balbay 92 imza toplayabildi

CHP Genel Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski milletvekili Umut Oran’ın adaylıktan çekilmesi ile mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olacağını açıklanan tek isim CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay.

Ancak, Balbay, gerekli imza sayısı olan 120 imzanın altında kalarak 92 imza toplayabildi.

Balbay, “Çekilmem söz konusu değil ama gerekli imzayı toplayamadık, mücadelem sürecek” açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, İnce ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu’nda yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü.

Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşme, Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine gerçekleşti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce’nin ise bu teklifi “teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım” diyerek kabul etmediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu salona geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu’na geldi.

Kılıçdaroğlu, partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı için saat 10.35’te Çukurambar’daki evinden eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte ayrıldı.

Evinin önünde gazetecilerle tokalaşan Kılıçdaroğlu ve eşi, 10.50’de protokol kapısından kurultayın yapılacağı salona giriş yaptı.

Partililer Kılıçdaroğlu’nu salona girişinde ayağa kalkarak alkışlar ve sloganlarla karşıladı.

Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu da partililere alkışla karşılık verdi ve salon içinde tur attı.

İki gün sürecek

İki gün sürecek kurultaya 30 bin davetli ile bin 275 kurultay delegesinin katılması bekleniyor.

Ankara Arena kapalı spor salonunda yapılacak kurultayın ilk gününde 3 maddelik tüzük değişikliği ile Genel Başkanlık seçimi yapılacak.

Kılıçdaroğlu’ndan kurultay mesajı

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi twitter hesabından, “CHP 35. Olağan Kurultayı’nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur.” açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.