Bakırköy'de annelere biber gazlı müdahale

Bakırköy'de annelere biber gazlı müdahale

Bakırköy cezaevi önünde oturma eylemi yapmak isteyen tutuklu ailelerine, polis, plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etti. Avukatlar Rengin Ergül ile Ahmet Balkaya ve 3 tutuklu yakını gözaltına alındı.

Çocukları açlık grevinde olan ailelerin Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde yapmak istediği nöbet eylemine polis izin vermedi. Eyleme, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Züleyha Gülüm ve Gülistan Kılıç Koçyiğit de destek verdi. 

POLİS: EYLEM YAPAMAZSINIZ, YASAK 

Konuşmaların ardından cezaevi önüne geçmek isteyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Polisler ailelere “Cezaevi güvenliği açısından burada toplanmanız ve eylem yapmanız yasak, dağılmazsanız müdahale edeceğiz” diyerek anonslar yaptı. HDP Milletvekili Meral Danış Bestaş, “Kime göre, neye yasak. Bir açıklama yapacağız burada” demesi üzerine bir polis memuru, “33 senedir ben bu teşkilatın içindeyim bana kuralları öğretmeyin hanımefendi” diyerek konuşmasını kesti.

HDP Muş milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in açıklama yaptığı esnada polis, plastik mermi ve biber gazı sıktı. Koçyiğit “Yasalara uymuyorsunuz, suç işliyorsunuz saldırıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Avukatlar Rengin Ergül ile Ahmet Balkaya ve 3 tutuklu yakını gözaltına alındı. Bir tutuklu yakını atılan gazdan etkilenerek fenalaştı. Alandan ayrılan tutuklu aileleri daha sonra Şirinevler Meydanı’na geçti. Aileler yarın tekrar Bakırköy Cezaevi önüne geleceklerini söyledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.