Bakırhan: BDP'ye çağrı yapacağına gençlerin dağa çıkmasını engelle

Bakırhan: BDP'ye çağrı yapacağına gençlerin dağa çıkmasını engelle

Belediyesi tarafından, "Herekol Dağı'nda barış ile buluşuyoruz" sloganıyla dün başlayan festivalin bugünkü etkinlikleri Lice ilçesinde yaşanan ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylardan sonra iptal edildi.

SİİRT - Festivalde konuşan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "BDP'ye çağrı yapacağınıza, o gençlerin dağa çıkmasını engellemek sizin elinizdedir. Özgürlüğümüz olsaydı, barış olsaydı, güveliğimiz olsaydı, insanca onurlu bir şekilde kendi toprağımızda, halkımızın içerisinde yaşasaydık, dağlara çıkışlar olmazdı. BDP dağlara çıkan insanların bekçisi değil"dedi.

Pervari İlçesi'nde bulunan Herekol Dağı eteklerinde 'Herekol Dağı'nda barış ile buluşuyoruz' sloganıyla düzenlenen ve çok sayıda kişinin katıldığı festivalde konuşan Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, bölgenin dağları, ovaları ve yaylarının bir doğa harikası olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Demokratik mücadelemizi sürdürdükçe bu tür festivaller yakın bir zaman gibi özgürlüğü de, barışı da, demokrasiyi de getirmeyle kalmayıp, dağda bulunan çocuklarımızın da siyaset yapmasının önünü açacağız. Bu anlamda, bu gün Herekol dağı eteklerinde yapılan bu festival barış için çok anlamlı ve önemlidir. Bu günlere çok kolay gelmedik. Bu günler Kürt halkının yıllardır büyük mücadeleler, fedakarlıklar ve bedeller sayesinde gelindi" dedi.

Bakırhan, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslendi. Belediye Başkanı Bakırhan, Başbakan Erdoğan'ın "Barış sürecinde ya benim dediğimi yaparsınız ya da B ve C planımız var" dediğini öne sürerek şöyle dedi:

"Sayın Başbakan B ve C değil A'dan Z'ye plan yapsan da senin ve barışın yolu Kürt gençlerinin bulunduğu dağlardan geçmek zorundadır. Yıllarca plan yapsan da boştur. Kürtler kararlıdır, Kürt halkı kendi demokratik haklarını almadan, kendi gençlerini kendi özgür vatanlarında özgürleştirecek bir düzeye getirmeden asla ne mücadelen, kültürel etkinliklerinden, neden direnişlerden vazgeçer. Siz artık bizimle uğraşacağınıza, dönün örümcek tutmuş kafalarınızla uğraşın. Baskıcı ve yasakçı zihniyetinize son verin. Lice ve Kürdistan'ın dört bir yanına karakollar ve kale kollar siz bu sorunu çözemezsiniz. Bakın bu güne kadar yüzlerce karakol yaptınız ama Kürt gençlerinin özgür dağlara gitmesini engelleyemediniz. Niye çünkü bu ülkede barış, hiç kimsenin yaşam güvencesi yok. Uğur Kaymazlar, Ceylan Önkol'lar, Berkinler, daha nice çocuk yaşta ki çocukları siz sokaklarda katlederseniz, insanların yönlerini dönecekleri tek yer dağlarıdır."

"BDP, DAĞA ÇIKAN İNSANLARIN BEKÇİSİ DEĞİL"
 
Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, demokratik düzen kurulması, barışçıl olunması, Kürtler'in demokratik hak ve özgürlüklerini yasal statüsünü tanınması halinde dağa çıkma ihtiyacının duyulmayacağını söyledi. Başkan Bakırhan, şöyle konuştu:
 

"O zaman insanlar bu dağlar silahlı değil, bu gün piknik ve şenlik yapmak için çıkarlar. Eğer insanlar dağlara gidiyorsa sizin yüzünüzden, anti demokratik baskıcı ve katliamcı siyasetlerinizdendir"dedi. Başbakan'a bir daha seslenen Siirt Belediye başkanı Tuncer Bakırhan, "BDP'ye çağrı yapacağınıza o gençlerin dağa çıkmasını engellemek sizin elinizdedir. Özgürlüğümüz olsaydı, barış olsaydı, güveliğimiz olsaydı, insanca onurlu bir şekilde kendi toprağımızda, halkımızın içerisinde yaşasaydık, dağlara çıkışlar olmazdı. BDP dağlara çıkan insanların bekçisi değil. İnsanlar kendi özgür iradeleriyle ne yapacaklarını, başbakandan da, bendende, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da çok iyi biliyorlar. Bu nedenle biz insanların ne iş yaptığını, neyle uğraştığını, nereye gittiği sorgulama yerine, kendimizin ne yaptığını, nasıl yaptığını, ne kadar demokratik, ne kadar özgürlükçü olduğumuza bakmamız gerekiyor."

Siirt'teki Herekol Dağı'nda yapılan festivalin bugünkü etkinlikleri, dün akşam Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde meydana gelen ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylardan dolayı iptal edildi.

Bakırhan: BDP'ye çağrı yapacağına gençlerin dağa çıkmasını engelle

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.