'Bakanın bildiği başka şeyler var'

'Bakanın bildiği başka şeyler var'

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, NTV'ye yaptığı açıklamada kurtarma çalışmalarıyla ilgili net rakam verilmemesini eleştirdi ve "Sayın bakanın bildiği başka şeyler var, tüm bilgiler kendisinde" ifadesini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, çalışmaları takip etmek üzere gittiği Soma'da NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Yapılan resmi açıklamalarda net bir rakam verilmemesini eleştiren Ören, "Sayın bakanın bildiği başka bir şey var" dedi.

Ören, "O sayının üzerinde bir tabloyla karşılaşma gibi bir olay söz konusu olduğu için isteyerek ve bilerek kendisini emniyete almaya çalışıyor. İçeride ne olduğuna dair bilgilerin hepsi kendisinde mevcut" diye konuştu.

Aldıkları karar doğrultusunda, büyük acının yaşandığı bölgede siyaset yapmaktan kaçındıklarını kaydeden Ören, şu ifadeleri kullandı:

"Olayın üzerinden 54 saat geçti. 49 saattir CHP'nin 20 milletvekili ile buradayız. Bu acı tabloyu paylaşmaya çalışıyoruz. Aramızda ortak bir karar aldık. Bu acılı günde, siyaset olmasın dedik. Ortak hareket edelim dedik. Sayın Taner Yıldız çok yardımcı olduk. Biz de kendisine yardımcı olduk. 24 saat, 48 saat bizim için çok önemliydi.

Sayın Bakan ne açıkladıysa, sayıları bilmemize rağmen biz de onu açıkladık. Hiçbir zaman içeride ne olduğuyla ilgilenmedik. Evladının çıkmasını bekleyen annelerin, çocuklarının çıkmasıyla ilgili düşüncelerimizi ortaya koyduk.

Önemli olan 48 saat geçti. Şimdi burada sorulacak olan soru şu; Sayın Bakan 787 kişinin madene girdiğini söylüyor. Burada bir soru işareti var. Bakanlık olarak devlet olarak özel sektöre kiraya verdiğiniz ve kömürünü alıp sattığınız bir işletmenin kayıtlarına bakmakla, içeri giren insan sayısının 'şüpheli' bilinmesi mümkün değildir.

Sayı yüksek de olabilir. Artık markete giren insanların bile sayısını biliyoruz. Böylesine tehlikeli bir işte çalışan insanlar kartlarını basıp madene girerler. Vardiye değişimi aşağıda olmuş, kusurlu mudur, kusurludur. İçeri giren kişi sayısını net olarak vermeliydi.

Sayın bakanın bildiği başka şeyler var. O sayının üzerinde bir tabloyla karşılaşma gibi bir olay söz konusu olduğu için isteyerek ve bilerek kendisini emniyete almaya çalışıyor. Kendisi 50 saattir uyumadan burada.

İçeride ne olduğuna dair bilgilerin hepsi kendisinde mevcut. Genel müdürüyle görüşmeleri devam ediyor. İçeri girişte kayıtların hepsi bellidir. Kimse aşağıya kartsız giremez. Burada bir yanlışlık var. 787 kişi girdiği ve kurtarılanları hesaba kattığımızda ortada 44 kayıp var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.