Bakan Yılmaz: Silopi’de yeni imar çalışmaları yapıyoruz

Bakan Yılmaz: Silopi’de yeni imar çalışmaları yapıyoruz

Kalkınma Bakanı Yılmaz, “Silopi’yi riskli alan ilan etmiş durumdayız. Yeni bir imar planı çalışması sürdürülüyor. Çalışma tamamlanır tamamlanmaz bütün onun gereğini yapacağız” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile birlikte Silopi’ye gitti.

Burada değerlendirmelerde bulunan, Yılmaz, şunları söyledi:

‘Çok daha güzel bir Silopi…’

“Silopi ile ilgili zarar ziyan tespitlerimiz tamamlanmış durumda. Konutlarımız ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız zarar tespitlerini yaptı. Silopi’yi riskli alan ilan etmiş durumdayız. Yeni bir imar planı çalışması sürdürülüyor. Çalışma tamamlanır tamamlanmaz bütün onun gereğini yapacağız. Çok daha güzel bir Silopi, çok daha planlı bir şehirleşmiş Silopi için adımlarımızı atacağız.

“Zarar gören haneler ile ilgili çalışmalarımız belli bir aşamaya gelmiş durumda. 10 bin liraya kadar zararı olanların zararını hemen telafi edici çalışmaları başlamış bulunuyoruz. Dosyalar hazırlanıyor. Hızlı bir şekilde bunları karşılayacağız.

“5 bine yakın hane bundan istifade etmiş olacak. Daha az sayıda daha yüksek oranlı hasarlı binalarımız var. Bunlarla ilgili olarak da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sahada. Vatandaşlarımızın durumuna bakıyorlar. Önümüzdeki günlerde konut üretimi başta olmak üzere çeşitli şekillerde bunun da telafisi tazmini gerçekleşmiş olacak. Fiziki alt yapı ile ilgili olarak önemli çalışmalar yürütüyoruz.

‘Silopi bir örnek olacak’

“Esnaflarımızın kredi imkanlarından faydalanması konusunda çalışmalar yaptık. Daha zorlu şartlar vardı. Orda bir takım esneklikler sağladık. Diğer taraftan istihdama ilişkin gençlere ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Silopi’de 400 gencimizi toplum yararına çalışmadan başlamıştık. Buna 800 gencimizi daha ilave ediyoruz. Şu anda başvurular alınıyor. 21 Mart itibari ile 800 gencimiz daha 9 ay boyunca çalışma imkanına kavuşmuş olacak.

“Aynı çalışmayı Cizre ilçemiz ve diğer ilçelerimiz içinde aşama aşama gerçekleştiriyoruz. Cizre’de zarar ziyan tespit çalışmalarına başlamış durumdayız. Çok fazla eleman ile sahadayız ve çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Silopi bir örnek olacak.

“Silopi’de ne yaptıysak oralarda da benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece Cizre ilçemizde 2 bin gencimize toplum yararına çalışma imkanı sağladık. Bu bölgelerimizi imar edeceğiz. Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak’ı el birliği ile oluşturacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.