Bakan Yıldız'dan ölü sayısıyla ilgili Son açıklama!

Bakan Yıldız'dan ölü sayısıyla ilgili Son açıklama!

Enerji Bakanı Taner Yıldız: Maden ocağındaki yangın kontrol altına alındı ve ocakta kalan 2 işçinin yerinin tespit edildi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız: "Maden ocağındaki yangın kontrol altına alındı ve ocakta kalan 2 işçinin yerinin tespit edildi.Maden ocağındaki yangında 301 işçimiz hayatını kaybetti,485 işçimiz ise kurtarıldı.Yeri tespit edilen iki işçimizi çıkarttıktan sonra arama çalışmalarını nihayetlendireceğiz. İhmali olduğuna inanılan her kimse o cezasını çekecek.”
 
“Bize 12 ailenin kayıp talepleri vardı. 10 işçimizi çıkardık 2 ‘sinin de yerini tespit ettik. Cenazeleri çıkartılmaya çalışılıyor. Bize yeni gelen bir talep yok.

Arama çalışmalarını artık nihayetlendirmiş olacağız. Ancak, arkadaşlarımız dört bir köşeye tekrar bakacaklar. Nihai kararımızı kamuoyuyla paylaşmış olacağız. 

Tüm bu çalışmalar bittikten sonra kazanın olduğu saat itibariyle hem adli hem idari soruşturma başlatılmıştı. Bununla ilgili bilirkişiler, savcılar iş müfetişleri bizim bakanlığın çalışanları çalışmayı devam ettirecekler.Kazada kimin ihmali varsa cezasını çekecek çekmelidir de.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.