Bakan Yıldırım: 50 milyon vatandaşın kimlik bilgileri çalınmadı

Bakan Yıldırım: 50 milyon vatandaşın kimlik bilgileri çalınmadı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 50 milyona yakın Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırıldığına dair iddialar üzerine açıklama yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasını yalanladı.

Binali Yıldırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bu olayın güncel değeri yok” dedi.

Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanıyla yaklaşık 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddia edilmişti.

İnternete yüklenen veri tabanını inceleyen Associated Press (AP) haber ajansı, toplam 49 milyon 611 bin 709 kişiye ait kimlik bilgilerini barındıran veri tabanını “Bugüne kadarki en büyük kamuya ait bilgi sızıntısı” olarak nitelemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.