Bakan Yardımcısı Coşkun, Hakkari'de

Bakan Yardımcısı Coşkun, Hakkari'de

Hakkari’de bulunan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, yıllardır inşaat halinde olan üniversite kampusünü gezdi. Coşkun, üniversitenin Yüksekova'ya taşınmayacağını söyledi.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Bir dizi temas ve inceleme için Hakkari’ye gelen Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Coşkun daha sonra 2008 yılında kurulan ve 8 yıldır bir kampuse kavuşamayan Hakkari Üniversitesini ziyaret etti.

Yatırımları yerinde incelemek için kente geldiğini belirten coşkun, Zeynel Bey Yerleşkesine geçerek Üniversitenin durumu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan görüştü.

İnşaat halindeki Üniversite yerleşkesini gezen Coşkun, "Hakkari Üniversitesi'nin Yüksekova'ya taşınacağı" iddiaları için şöyle konuştu: "Bunlar dedikodu mahiyetindeki şeyler. Öyle bir çalışma yok. Şu an burada Hakkari Üniversitesinin bir an önce gelişimini tamamlamakla ilgili çalışmalarımız var. Tabi ki Yüksekova'ya yapılacak olan şeyler varsa oraya da bir takım bölümlerin yapılması düşünülebilir ama asıl öncelik şimdi Hakkari Üniversitesini Hakkari'de belirli bir seviyeye getirmek. Onun için çalışıyoruz."

Coşkun ve beraberindekiler yıllardır yapımı tamamlanan ve atıl durumda olan üniversitenin sosyal tesislerde de incelemelerde bulunduktan sonra bazı sivil toplum örgütü yöneticilerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Coşkun’a Hakkari Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra vali yardımcıları, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, AKP Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri eşlik etti.

4-277.jpg1-20160405192139.jpg

3-531.jpg

2-801.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.