Bakan Tekin: Mülakatlarda adil bir sistem oluşturmak istiyoruz

Bakan Tekin: Mülakatlarda adil bir sistem oluşturmak istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarına yapılması planlanan mülakatla ilgili adil, objektif ve şeffaf bir sistem oluşturmak istediklerini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Tekin'in dün akşam bir televizyon kanalında yaptığı değerlendirmelere yer verildi.

Bakan Yusuf Tekin, öğretmen alımlarında mülakat konusuna da değinerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın zaten en hassas olduğu konulardan bir tanesi. Milli Eğitim Bakanı olarak benim üstüme düşen şey, Cumhurbaşkanımızın kendisine ulaşan şikayetler, eleştiriler ve benzeri şeyler varsa onları giderecek, adil, objektif ve şeffaf bir mülakat mekanizması oluşturmak" diye konuştu.

Mevcut mevzuatta şu anda, "KPSS puanı sonrasında üç katı aday mülakata davet edilir ve mülakat notuna göre atama yapılır" hükmünün yer aldığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Şimdi ben böyle bir mevzuat varken, bu mevzuat üzerinden mülakatı adil, şeffaf, yani kamuoyundaki eleştirilere göre yönlendirerek, kamuoyunu rahatlatacak tedbirleri alarak üstüme düşeni yerine getirmek durumundayım" ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin KPSS sonrasında mülakat notuna göre atandıklarını ifade eden Tekin, sadece mülakat notuyla atama yapılmasını doğru bulmadıklarını, yüzde 100 olan mülakat etkisini yüzde 50'ye düşürdüklerini hatırlattı.

Yusuf Tekin, mülakatla ilgili şikayetlerin olmadığı bir sistemi nasıl kuracaklarını tartıştıklarını belirterek, "Alabileceğimiz tedbirlerin neler olduğunu bulduk. Dedik ki, mülakat komisyonlarını oluştururken alana vakıf, tecrübeli öğretmenlerimiz olsun" açıklamasında bulundu.

Adayın kendi mülakatında bulunacak jüri üyelerinin, komisyon üyelerinin kim olduğunu, komisyon üyelerinin de gelecek adayın kim olduğunu bilmeyeceğini aktaran Tekin, bu tedbirlerin ardından da itiraz mekanizmasının bulunacağını aktardı.

'Tüm değerlendirme detayları bir kılavuzda yayımlanacak'

Milli Eğitim Bakanı Tekin, kamera kaydının da tedbirlerden biri olduğunu belirterek, "Tüm değerlendirme detayları bir kılavuzda yayımlanacak. Biz kul hakkı yemek istemiyoruz. Bir de açık çek veriyorum, diyorum ki, ben bunları düşündüm, kamuyla da paylaşıyorum, bu konuda fikri olan siyasetçim sosyal medyadan laf atmak, sataşmak yerine ya da sendikacı ya da gazeteci, televizyoncu bana desin ki, 'Siz şu tedbiri de alırsanız içimiz rahat edecek', onu da söylesin bana, onu da koyalım mevzuatımıza, o tedbir de olsun" çağrısını yaptı.

Mülakatlarda, ders anlatma, iletişim, problem çözme ve tutum ile değerleri aktarabilme becerisi şeklinde 4 başlığın değerlendirileceğini kaydeden Tekin, bunun sonucunda öğretmen adaylarının somut göstergelerle adaletli ve şeffaf biçimde notunun ortaya çıkacağını söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum