Bakan Soylu ve vali ile görüşen Kani Beko'dan 1 Mayıs açıklaması

Bakan Soylu ve vali ile görüşen Kani Beko'dan 1 Mayıs açıklaması

DİSK Başkanı Genel Başkanı Kani Beko İçişleri Bakanı Soylu'nun ardından İstanbul Valisi Şahin'le görüşerek 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediklerini aktardı.

YÜKSEKOVA - DİSK Başkanı Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili İstanbul Valiliği’nde yaptıkları toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yaptıkları toplantıda İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarını Taksim’de yapma taleplerini ilettiklerini belirten Kani Beko, şu bilgileri verdi: “DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB temsilcileriyle beraber bu sabah 09.30’da Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 2 saatlik bir toplantımız oldu, orada da ifade ettik. DİSK’in de TESK’in de TTB ve TMMOB’un da bir tek derdi var; başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye alanlarında kimsenin burnu kanamadan, huzur içerisinde, kardeşçe, birlikte 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlamak. Kendisine bunları ilettik.”

AÇIKLAMA ÇARŞAMBA GÜNÜ

Beko, valilikteki toplantıya ilişkin ise şunları aktardı: “Biraz önce de İstanbul Valisiyle yapmış olduğumuz toplantıda İstanbul’da Taksim’de birlik, dayanışma, mücadele günü yapma talebini kendisine ilettik. Sonuçta buradan ayrıldıktan sonra Türk Tabipler Birliği’nde, DİSK, KESK, TTB, TMMOB olarak bir araya geleceğiz. Sabah İçişleri bakanı sayın Soylu ile yaptığımız görüşmeyi ve az önce yaptığımız görüşmeleri kendi aramızda değerlendireceğiz. Çarşamba günü saat 12.00’de DİSK genel merkezinde 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlamalrının ayrıntılarını sizlerle paylaşacağız.”

Taksim için izin çıkmadı ifadelerine ilişkin soruya Beko, “Bu tartışmaları yapmak bana göre doğru olmaz. Bu konuyla ilgili ayrıntıları DİSK Genel Merkezi’nde yapacağımız açıklamada paylaşacağız” yanıtını verdi. (İSTANBUL/DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.