Bakan Selçuk: Yetenekleriyle bir yerlere gelmiş müdürler öne çıkmalı

Bakan Selçuk: Yetenekleriyle bir yerlere gelmiş müdürler öne çıkmalı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilden 120 okul yöneticisiyle çalıştayda biraraya geldi. Selçuk “Biz ilişkileriyle değil, yeteneğiyle, becerisiyle bir yere gelmiş insanlar öne çıksın istiyoruz" dedi.

Ankara Başkent Öğretmenevi’nde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla ‘Eğitimde Yönetim Süreci Çalıştayı’ düzenlendi.

Bakan Selçuk çalıştayda, 18 ayrı kriterde ‘başarılı’ olan 120 okul müdür ve müdür yardımcısıyla buluştu. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Selçuk, “Biz ilişkileriyle değil, yeteneğiyle, becerisiyle bir yere gelmiş insanlar öne çıksın istiyoruz. Eğer bunu yapamazsak Milli Eğitim Bakanlığı’na dünyanın en iyi yöneticilerini getirin oradan bir şey çıkmaz. Üretim yeri, mutfak, sizin bulunduğunuz yerlerdir” dedi.

Tüm yöneticilerden çocuklar için bu makamlarda olduklarını unutmamalarını isteyen Selçuk, konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: “Herkesin bir takım idari başarıları olabilir. Ama bunlar bizi büyütmez. Daha doğrusu geliştirmez. O sebeple benim sizlerden istirhamım arkadaşlar bu meseleyi filozofisinden başlayarak oturtmaya gayret etmeniz ve başarı hikayeleriniz konusunda bunu nasıl yaygınlaştıracağınız hususunda danışmanlık etmeniz, yol göstermeniz ve tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız. Bizim beklentimiz bu. Bu anlamda da burada yapacağımız çalışma çok verimli olacaktır diye düşünüyorum. Buradan ortaya çıkan sonucu belki bir kitaba dönüştüreceğiz. Belki bir eğitim programı çıkartacağız.”

Konuşmaların ardından 81 ilden seçilerek çalıştaya gelen 120 okul yöneticisi, başarı hikayelerini ve pratik tecrübelerini birbirleriyle paylaştı. Okul yöneticilerinin çalıştaydaki tecrübe paylaşımları bakanlık öncülüğünde gerçekleştirilecek ‘3 Yıllık Program’ın hazırlık sürecinde de faydalanılacak. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.