Bakan Özlü: Skorsky’nin düşmesi sanki kullanım hatası gibi

Bakan Özlü: Skorsky’nin düşmesi sanki kullanım hatası gibi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Giresun’da düşen askeri helikopterle ilgili konuştu. Özlü, “Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Giresun’da askeri helikopterin düşüşüyle ilgili açıklamada bulundu.

Helikopterin son derece güvenilir olduğunu söyleyen Bakan Özlü, “Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor” dedi.Özlü, Giresun’da düşen askeri helikopterin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde en çok tercih ettiği helikopterlerden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Skorsky firmasıyla bir anlaşmamız var. Bu helikopterlerin Türkiye’de üretimine yönelik… Bu helikopterler örnek vermek gerekirse, helikopter pilotunun en çok tercih ettiği helikopterlerdir. Yani helikopter piyasasının Mercedes’i olarak bilinir. Hangi pilotu çağırırsanız çağırın, sorun, Skorsky der.

“Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Yani, uygunsuz, olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Bu helikopterler son derece güvenilir, son derece tercih edilir helikopterlerdir. Envarterimizde çok sayıda Skorsky helikopter var.”(imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.