Bakan Işık'tan kayyum açıklaması

Bakan Işık'tan kayyum açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın tereddüt göstermeyeceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, belediyelere kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Işık, bu konuda İçişleri Bakanlığı'nın tereddüt göstermeyeceğini ifade etti ve şunları söyledi: "Çünkü; hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızıçizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz ya da demokrasiyi benimseyeceksiniz. 'Demokratik kurumlar içinde demokratik bir zeminde mücadele edeceğim' diyecekseniz o zaman yapmanız gereken tek şey, terörle aranıza kalın çizgiler çizmektir. Terörle aranıza güçlü duvarlar çekmektir. 'Hem demokrasi diyeceğim, hem demokratik düzlemde mücadele edeceğim ama terörü de argüman olarak kullanacağım' derseniz buna hiç kimsenin inanmasını beklememeniz gerekir."

'Tercih edeceksiniz' 

Işık, şöyle devam etti: "Belediye sonuçta bir demokratik seçimle oluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki kişinin hiçbir şekilde uzaktan yakından ima yoluyla dahi terörle irtibatının bulunmaması esastır. Hiçbir batı demokrasisi terörle iç içe olan bir demokratik yapıyı kabul etmez. Bu açıdan bölgede teröre bulaşan ki bu teröre bulaşmak terörü methetmek falan seviyesinde değil. Belediyelerin kamyonlarında bombaları yükleyip, jandarma ve polis noktalarına askerlerin bulunduğu yerlere, sivillerin bulunduğu yerlere, o bölgenin kendi insanı olan Kürt vatandaşların bulunduğu yerlere bombalar götürülüyorsa buna devletin kayıtsız kalması mümkün değildir. Ya demokratik zeminde siyaset yapacaksınız ya da terörü tercih edeceksiniz. Terörü tercih eden de gereken karşılığı mutlaka bulacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.