Bakan Gül: ABD'nin açıklaması önemli

Bakan Gül: ABD'nin açıklaması önemli

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD’nin “Sınır birliği kurmayı düşünmüyoruz” açıklamasını değerlendirdi. Gül “Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, NTV canlı yayınında Funda Görey’in sorularını yanıtladı.  ABD’nin “Sınır birliği kurmayı düşünmüyoruz ama yerel güçleri eğitmeye devam edeceğiz” açıklamasını değerlendiren Gül “Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD’nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım” açıklaması yaptı.

‘AYM DOSYANIN SAHİBİ GİBİ BİR YARGILAMA YAPAMAZ’

AYM’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay’a tahliye kararı vermesine rağmen, ceza mahkemenin kararı uygulamamasını değerlendiren Gül ” Yargıda hiyerarşi olmaz. AYM’nin kararı elbette bağlayıcıdır ama yerel mahkeme, AYM karar aldıktan sonra nihai kararı verecek merciidir. Hiçbir şekilde sınırları aşmamak gerekir. Burada AYM, temek hak ve özgürlüklere ilişkin saldırı var mı o boyuta bakacak. AYM dosyanın sahibi gibi bir yargılama yapamaz” ifadelerini kullandı.

Gül, CHP’nin İstanbul il başkanı seçilmesinin ardından jet hızıyla hakkında soruşturma başlatılan Canan Kaftancıoğlu hakkında “Savcılık makamı hiç kimseden emir tavsiye akıl alamaz. Deliller yeni gelmiştir kamuoyuna çıkmıştır. CHP tarafından hiçbir şey söylenmedi siyasi olarak bakıyorum milletin değerleriyle böyle birini İstanbul İl Başkanlığı’na yakıştırıyorlar mı?” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Gül, AK Parti ve MHP arasındaki ittifak çalışmalarını da değerlendirdi; Gül’ün ittifak girişine ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde;

İTTİFAK İÇİN BİR ARAYA GELECEĞİZ: Türkiye resmi olarak partiler ittifak yapamıyorlar. Bugün ilk defa bir araya geliyoruz. Tüm bu çalışmaların nihai hedefi milli mutabakatın sağlanması. Bütün alternatifler masada konuşulacaktır.

AK PARTİ KÜRTLERDEN EN ÇOK OY ALAN PARTİDİR: AK Parti Kürt seçmenden en fazla oy alan partidir. AK Parti Türkiye partisidir temelimizde demokrasi ortak tarih ortak gelecek duygusu var.

Seçim barajı tartışmalarına da açıklık getirmesi istenen Bakan Gül “Bütün partiler baraj sorunumuz yok diyor bu konuda elbette bir araya geldiğimizde tüm bunların değerlendirmesini yapacağız” cevabını verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum