Bakan Çelik: 'Herkesin eli tetikte'

Bakan Çelik: 'Herkesin eli tetikte'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bütün güçler körfezde, belli coğrafyada konuşlanmış durumda. Herkesin eli tetikte. Herkes de kurtarmak için uğraşıyor" dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) kuruluşunun 125. yılında, İnegöl ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı koyan oda üyelerinin ödüllendirildiği “İnegöl’ün Yıldızları 2015 Ödül Töreni”ne katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlk kez soğuk savaştan sonra bu derece bir durumla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Faruk Çelik, “Bütün güçler körfezde, belli coğrafyada konuşlanmış durumda. Herkesin eli tetikte. Herkes de kurtarmak için uğraşıyor. Nasıl bir anlayış ise, gelen bölgeye bir iyilik olsun diye geliyor ve çok enteresandır ‘Beni davet ettiler de geldim’ diyor Rusya. Buradaki olumsuzlukları yok etmek için parlamentodan karar çıkarıp geldik diyorlar. Milyonlarca insan evinden oluyor. Bu insanlar denizlerde atık muamelesi görüyorlar. Ateş çemberi içerisinde bırakılan insanlar var etrafımızda. İçler acısı bir tablo. Allah kimseyi vatansız bırakmasın derken herkese şemsiye oluyoruz. Bu bizim medeniyetimizin, inancımızın gereğidir. Bize kol kanat açacak bir mevki var mı? Onun için bu ülkede yaşarken, rastgele tapusu verilmiş bir ülke değiliz. Kanımızla, canımızla aldığımız bir toprak parçasıdır. Buradan başka gidecek yerimiz yok. Bu ülke üstünde hesap yapanların hesaplarını boşa çıkaracak olan sağlam bir duruş sergileme zorunluluğumuz var” dedi.

“ASGARİ ÜCRET BİN 300 TL OLDU DİYE KIYAMET KOPMAZ”

AB sürecinin çok önemli olduğunu belirten Çelik, “İlişkilerimiz çok güzel devam ediyor. Hükümet olarak hızlı adımlar atacağız. Çalışma hayatıyla ilgili işçi-işveren dengesini iyi kurmamız gerekiyor. Sosyal devlet olma gereklerini bir bütünlük içerisinde değerlendirmeliyiz. Bu ülkenin insanları olarak beraber oturup sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. Asgari ücret bin 300 TL oldu diye kıyamet kopmaz. İşverenin piyasada rekabet koşullarını artıracak birçok yöntem var. Bu yönde talepte bulunmaları gerekiyor. Asgari ücretin artması kıyamet demek değildir. Bir insan bin 300 lirayı alıp ailesini geçindirebilecek mi? Bunu kendimize sormamız lazım. Benim için çalışanıma daha farklı imkanlar sunuyorum diyebilirsiniz. Ama bunun getirdiği rekabet edememe sorunuyla ilgili konuları çözmeniz lazım. İşçi ve işverenle bu yöne eğilmemiz gerekiyor. Gariban alın teriyle 8-9 saat çalışan, akşama çocuğuna çikolata götürmeye çalışan bir insanın ekmeğine göz koymuşuz gibi bir algı haksız bir algıdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.