Bakan Çavuşoğlu: 'Samimi davranışımız Rusya'dan korktuğumuzdan değil'

Bakan Çavuşoğlu: 'Samimi davranışımız Rusya'dan korktuğumuzdan değil'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ilgili olarak samimi davranmalarının, Rusya'dan korktuklarından değil, Rusya'ya önem verdiklerinden kaynaklandığını söyledi.

Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, “ Dünyanın her yerini kucaklıyoruz. İnsani yardımda dünyada birinci sıradayız. Milli gelire göre dünyada en duyarlı ülkeyiz. O nedenle 2016’da Birleşmiş Milletler’in ilk defa düzenleyeceği İnsani Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağız. G20 gibi. Antalya sev sahipliği yaptı. Gelmiş geçmiş en başarılı zirveyi Antalya’da gerçekleştirdik. ABD Başkanı Barack Obama halen Antalya’yı konuşuyor. Hangi liderle karşılaşsam Antalya’yı konuşuyor. Böyle bir kentin temsilcisi olmak onurdur, şereftir. Bir taraftan kente hizmet edeceğiz,Antalya’nın dünya markası olması için uluslararası alanda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Antalya’nın NATO toplantısına da ev sahipliği yaptığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, “Antalya önümüzdeki yıl, En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı’na da ev sahipliği yapacak. Şimdiden çalışmalara başladık. Nerede yapılacağının teknik çalışmalarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki mayıs ayının sonunda bu toplantıyı Antalya’da gerçekleştireceğiz. Antalya bugün dünyanın en güçlü 20 şehri arasına girdi” dedi.

“RUSYA’DAN KORKTUĞUMUZDAN DEĞİL”

Rusya ile yaşanan krize de değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bu süreçte Türkiye'nin olgun, dürüst devlet gibi davrandığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Ama şimdi ilişkileri düzeltme zamanı. Her ülke arasında sorun olabilir, krizlerde olabilir, yanlış anlaşılmalar da olabilir. Ticari siyasi gerginliklerde olabilir. Ama diploması ne işe yarar, bu sorunları sağ duyu ile çözmek için vardır. Bu sorunu aşmak için çaba sarf ediyoruz ama samimi çaba sarfediyoruz. Suçluluk psikolojisi içinde olduğumuz için değil, herhangi bir ülkeden veya bu olaydan veya Rusya’dan korktuğumuzdan değil, Rusya’ya önem verdiğimiz için, Rusya sadece komşumuz değil, bizim bir çok alanda önemli bir ortağımız olduğu için. Rusya’nın bize karşı aldığı yaptırımlardan korktuğumuzdan değil, ama biz tüm komşularımızla ve bölgedeki tüm ülkelerle işbirliği yapmak istediğimiz için buna inandığımız için bunu yapıyoruz. Üstesinden geliriz hiç merak etmeyin. İnşallah sağ duyu hakim olduktan sonra böyle sakinlik içinde samimi bir şekilde olayları konuşarak çözüm önerileri üreterek bununda üstesinden geliriz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.