Bakan Bozdağ: Gülen, kaçmak için şu anda keşif yapıyor

Bakan Bozdağ: Gülen, kaçmak için şu anda keşif yapıyor

Bakan Bozdağ, Fetullah Gülen'in kaçmaya çalıştığı ülkeler olduğu yönünde istihbaratlar bulunduğunu belirterek, "Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir" dedi.

Bakan Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında, "Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye yaşattıkları artık ispata hacet olmayacak derecede ortadadır ve en son 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle de bütün dünya içinde bu konu tartışmadan vareste olan bir konu haline gelmiştir. Türkiye’nin tutumu ve ABD’den Fethullah Gülen’in iadesi konusunda ortaya koyduğu irade, ABD Başkanı Sayın Obama ve yetkililer bu konuyu görüşeceklerine dair bugüne kadarki tutumlarının dışında çok farklı bir tutum ortaya koymaları, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda yeni bir sayfa açıldığını ortaya koymaktadır. Esasında gerçekleşen darbe teşebbüsü sonucunda ABD’nin Fethullah Gülen’i iade etmemesi ABD’yi de sıkıntıya sokacaktır. Kendi halkına karşı da ABD’yi sıkıntıya sokacaktır. Demokrasi ve hukuk devletine inananlar gözünde de ABD açısından da bir itibar kaybına yol açacaktır. ABD ve Türkiye arasındaki ilişkileri de sıkıntıya sokacak bir durumdur” dedi.

“Ama maalesef bugüne kadar Türkiye’ye gelmemek için uğraşıyor. Türkiye’ye gelmemek için ABD yönetimine yalvarıyor. Öte yandan Avusturya’ya, Kanada’ya, Güney Afrika’ya, Mısır’a, başka bazı ülkelere kaçmakla ilgili çalışmalar yaptığı ile ilgili istihbari bilgiler gelmektedir” ifadesini kullanan Bozdağ şunları kaydetti:

“Birtakım yetkililerle görüşme vs. Biz Amerika Birleşik Devletleri yönetimine diyoruz ki bir yandan Türkiye’de darbe teşebbüsünün sevk ve idarecisi olması, öte yandan ortaya yeni çıkan yeni durum nedeniyle ABD’nin iade ihtimalinin güçlenmesi nedeniyle iadeden kurtulmak için başka ülkelere kaçabilme durumunun olması. Öte yandan bu açıkta durursa darbe teşebbüsünün tekrarına ilişkin planlama, programlama olabilir gerçeği ve delillerin karartılması, oradan yönetilmesiyle başka olumsuzluklar var. Bu nedenle bunun acilen yakalanması, gözaltına alınıp tutuklanması, Türkiye’ye iadesi gerekmektedir. Bu şuanda gelen istihbari bilgiler. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor, teyit ediliyor. Ama böyle bir arayışın içerisinde olduğu ve böyle bir arayışları yapan kişilerin isimlerine kadar isimler var. Buna kadar gelen akan bilgiler var. Bu nedenle biz Türkiye olarak diyoruz ki kaçmak için şu anda keşif yapıyor. Kendi kafasına göre belirlemiş bazı ülkeleri. İade edilemeyeceğine inandığı ülkeler veya Türkiye ile arasında adli işbirliği anlaşma olmayan ülkeleri seçerek, kendisine ilişkin yer arıyor. Her an oralardan birisine kaçabilir. Mısır geçiyor, Meksika geçiyor, Kanada geçiyor, Avustralya geçiyor, Güney Afrika geçiyor bununla ilgili."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.