Bakan Avcı: İç savaşa oynadılar, beceremediler

Bakan Avcı: İç savaşa oynadılar, beceremediler

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, darbe girişimi ile ilgili olarak, "Bunlar aslında darbe teşebbüsünün ikinci perdesi iç savaştı.İç savaşa oynadılar. Bu kadar milleti birbirine düşürecek şekilde şiddete başvurmalarının sebebi oydu. Beceremediler" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen düzenlenen 'Demokrasi Nöbeti'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Avcı, şunları söyledi:

"Bundan önceki buluşmamızda bu melun darbe teşebbüsü karşısında Türk medyasının gösterdiği demokratik reflekse teşekkür etmiştim. O konuşmamda demiştim ki; 'Türk medyası bu tutumuyla, 15 Haziran gecesi sergilediği demokratik refleksle bütün dünya medyasına bir demokrasi dersi verdi.' 13 gündür, 15 gündür milletimiz de bütün dünyaya nasıl millet olunur, nasıl bir demokrasi müdafaası gerçekleştirilir, bunun dersini veriyor. Şimdi onlar o Yozgat Sürmelisi'nde söylendiği gibi 'Dersini almış da ediyor ezber'. Yine geçen konuşmamızda, geçen buluşmamızda söylemiştim. Hala bazı yabancı televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde milletin bütün bu görüntüsüne rağmen, Türk televizyonlarının canlı yaptığı yayınlara rağmen, hala meseleyi çarpıtarak Türkiye'de sanki çok farklı şeyler oluyormuş gibi, Türkiye'nin imajına zarar verecek nitelikte yayınlar yapılıyor. Geçen sefer isimlerini verdim yine söylüyorum. CNN International, BBC, New York Tİmes, Washington Times. Bunlar hala Türkiye'nin imajını zedelemek için şu milli refleksi bile farklı yorumlamak için birtakım düzmece haberlerle zihinleri bulandırmaya çalışıyorlar." 

"Bunlar aslında darbe teşebbüsünün ikinci perdesi iç savaştı. İç savaşa oynadılar. Bu kadar milleti birbirine düşürecek şekilde şiddete başvurmalarının sebebi oydu. Beceremediler. Tam tersine milleti yeniden birleştirdiler. Yeniden millet olduğumuzu, bir millet olduğumuzu, bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, diri olduğumuzu, iri olduğumuzu bize hatırlattılar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.