Bahçeli'den Cerablus harekatına destek

Bahçeli'den Cerablus harekatına destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye operasyonuna ilişkin olarak, "Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörle mücadele edilmelidir, vakit terörü bitirme vaktidir" dedi.

MHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapan Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Asırlardır üzerimize oyun oynanmaktadır. Cinayet nöbetinde birbiriyle yaşayan terör örgütleri, aslında zalimlerin ürettiği nefreti taşımak için rekabet halindedir. 20 Temmuz 2015'ten bu yana kanımız dökülmektedir. Önü arkası çalışılmış, sonuçları hesaplanmış küresel saldırganların acımasız bir komplosudur. 

6-7-8 Ekim olaylarıyla başlayan, Suruç ve Gaziantep'e uzanan şiddet yelpazesi, isyan hazırlıklarının dışa vurumudur. ABD destekli PYD'nin Suriye Demokratik Güçleri kılıfıyla Suriye'ye girmesi, Cerablus operasyonu, Türkiye'nin Rusya ve İran ile yakınlaşması bölgesel hatlarını ateşlemiştir.

Cerablus'taki IŞİD unsurlarını temizlemek amacıyla askeri operasyon başlatmıştır. ÖSO aktif olarak yer almıştır. Bordo bereliler ve tanklar sınırın öbür yanına geçmiştir. Aynı zamanda Türk savaş uçakları havadan operasyona katılmıştır. Askeri müdahale yerindedir ancak Cerablus'u IŞİD'den arındırırken boşalan alanlara PYD'nin yerleşmesine kesinlikle, hiçbir şart altında müsade edilmemelidir. PYD/YPG Fırat'ın batısına uzun süre önce geçmiştir. Teröristler hareket halindedir. Sözde terör kantonları arasında bağlantı kurulmasına izin verilmemelidir.

Bu güne kadar PYD'yi en fazla şımartan ABD'dir. ABD Dışişleri Bakanı PYD'nin Fırat'ın doğusuna çekilmeye başladığını söylemiştir. Doğuya geçse ne olacaktır, batıda kalsa ne olacaktır. PYD'yi temizleyerek söküp atmak Türkiye'nin haysiyet meselesi olmalıdır. 

Türkiye çok zor bir dönemde sınır ötesi operasyon yapmaktadır. Riskli olmakla birlikte kaçınılmazdır. PYD terör örgütü TSK'ya ait iki tanka roketle saldırmıştır. Cerablus IŞİD'den temizlenirken PYD kademeye girmiştir. PYD/PKK terör örgütü IŞİD gibi çılgına dönmüş, Türkiye'ye namlu döndürmüştür. Türk devleti sınırlarını emniyete almak, milli çıkarlarını sonuna kadar korumakla mükelleftir. Bu durum tartışmasız hukuki ve meşrudur. ABD'nin bilmesi, Barzani'nin anlaması gerekmektedir. ABD'nin IŞİD'i gösterip PYD'yi perdelemesi sorumsuzluk, hukuksuzluk, utanmazlıktır. 

Cerablus'a askeri harekât sürüyorken PKK'nın ana muhalefet partisinin bulunduğu konvoya saldırması müşterek terörist faaliyetlerin sonucudur. Tüm terör örgütü Türkiye'ye saldırmaktadır, korkarım ki bu kanlı süreç genişleyerek devam edecektir. MHP, TSK'nın başarılı olması, Türkiye'nin terörle savaşından alnının akıyla çıkması hususunda elinden geleni yapacak, hükümetin arkasında sağlam şekilde duracaktır. IŞİD, PKK, PYD'yi yok etmek için Türk milleti ayaktadır.

Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru açılması an meselesidir, önemli bir bölümünün alt yapı inşaatı tamamlanmıştır. Türkiye, bu batıl oyunu gerekirse kanıyla, gerekirse canıyla bozacaktır. PKK/PYD/YPG kendisine vaat edilen toprakları almak için gereken adımları atmakta, devletleşme adımları atmaktadır. Sınır ötesine geçmemizin sonuçları temennim odur ki iyi hesaplanmış olmalıdır. İŞİD'in miadı dolmaya başlamıştır, eninde sonunda Rakka'dan çıkarılacaktır. Devlet ve millet bekası yıkılmadan Kürdistan'ın kurulma şansı sıfır seviyesindedir. 

Üst akla milli akılla cevap vermenin zamanı da çoktan gelmiştir. Tehditlere milli ve kardeşlikle cevap veremezsek Türkiye bataklığa saplanacaktır.

FETÖ 79 milyon vatandaşı tutsak almak istemiştir. Türk milleti FETÖ'nün başını ezinde, sırayı diğer terör örgütleri almıştır. Yaşanan ağır, ve insanlık dışı terör saldırılarının FETÖ'nün bir devamı olduğu açıktır. FETÖ başarısız olunca cinayet vardiyasına diğer örgütler çıkarılmıştır. Bunu idrak etmek lazım.

Türkiye geleceğe umutla bakmalıdır. Gelecekte bugünden daha da güçlü olmalıdır. Bu sorumluluk hepimizin sırtındadır. Hukuk devletine bağlı kalarak, insan hak ve onurunun çiğnenmesine sessiz kalmayalım. TSK'nın üzerinde titreyelim, itilip kakılmasına engel olalım. Terörle aynen kurtuluş yıllarında olduğu gibi 7'den 70'e mücadele edelim, kökünü kurutalım. 

MHP, geçmişte terörle mücadele konusunda defalarca öneri getirmiştir. Türk devletine savaş açan tedbirlerimiz hükümet tarafından kulak arkası edilmiştir. 

1-Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir. 

2-Terörle mücadele, terörün ön aldığı süreçte gösterilen günlük tedbirler değildir. Terörle mücadele konsepti oluşturulmalıdır.

3-Konsepten çıkarılan terörle mücadele stratejisi ortaya konulmalıdır. 

4-Bu stratejinin başta hükümet olmak üzere, ülkemizdeki bütün unsurlara görev yükleyen terörle mücadele siyaseti oluşturulmalıdır. 

5-Toplumsal ittifakın oluşması gerekmektedir. Terörle mücadelede kitle kazanma programı devreye sokulmalıdır.

6-Sorunun içten ve dıştan alabileceği bütün desteklerin kesilmesini sağlayacak eylem planı hazırlanmaldır.

7-Terörle mücadele mutlak tedbirlerle önlenemeyecektir. Güvenlik güçlerini yeniden eğitecek eğitim ve icra programı uygulanmalıdır. 

8-Tutarlı terörle mücadele tanıtım çalışmasına ihtiyaç vardır. 

MHP'nin teklifi şimdilik bunlardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.