Bahçeli: 'Ölen askerin başında bozkurt işareti yapan yaratık cezalandırılmalı'

Bahçeli: 'Ölen askerin başında bozkurt işareti yapan yaratık cezalandırılmalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hayatını kaybetmiş bir Mehmetçiğin başında bozkurt işaretiyle fotoğraf çektiren iblis uşağı yaratık darbecilerle birlikte cezalandırılmalı” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, bir kişinin hayatını kaybeden bir askerin başında bozkurt işareti yaparken görüldüğü fotoğrafla ilgili, “O iblis uçağı yaratık, neredeyse bulunmalı, darbecilerle birlikte cezalandırılmalıdır” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Türkiye şu anda kör bir çıkmazdadır. Cumhuriyet tarihinin en kırılgan, en yürek yaralayıcı dönemini yaşıyoruz. Bu nedenle ortak akılla hareket etmek zorundayız.

“Türkiye yoğun bakımdadır”

“Türkiye yoğun bakımda, yoğunlaşmış risk altındadır. Türk milleti demokraside karar kılmış, iktidar değişiminin nasıl olacağı yıllar önce belirlemiştir. Seçimle gelen seçimle gidecektir… Erken kalkanın darbe yaptığı dönemler artık geride kalmıştır, geride kalmak zorundadır.

“Darbe demokrasinin uçurumdan atılmasıdır. Partimiz 47 yıllık şerefli geçmişinde darbelerden en çok zarar gören demokrasi anıtıdır. Hiçbir zaman darbeleri desteklemedik, demokrasinin yanında kaldık.

“Bize de yarar mı diye düşünmedik”

“Uçakları Ankara semalarında gördüğümüz anda harekete geçtik, yaşananları izledik, olağan dışı askeri hareketlenmeyi gördük. Türkiye’nin büyük bir tehlike içinde olduğunu anladık. Hükümetin ve miletin yanıda olduğumuzu bizzat Başbakan’ı arayarak ilettik… Ama, ancak demedik; bize de yarar mı, bize de bir şey düşer mi diye düşünmedik.

“Milliyetçi Hareket Partisi, bedeli ne olursa olsun milletin onay vermediği hiçbir ilişki ağının içinde olmadığı gibi, buna tepkisiz de kalmayacaktır. Ülkenin huzur ve istikrarı için tek çare demokrasidir.

“Asker görünümlü bu cahiller Türkiye düşmanlarıdır”

“15 Temmuz’da kabus ve kapkara bir gece yaşanmıştır. Bu rezillerin PKK ve IŞİD’den ne farkı vardır. Asker görünümlü bu cahiller, vatan hainleri Türkiye düşmanlarıdır. Bunların paralel yapının uzantıları olmaları meselenin bir diğer yüzüdür.

“Türkiye ipten alınmıştır”

“Türkiye ipten alınmıştır. Millet, medya, STKL’lar, üniversiteler. 7’den 70’e tüm Türkiye darbeye direnmiştir. TSK içinde kanun dışı bir yapılanma olduğu kesinleşmiştir. Bunun arkasında da Gülen cemaati olduğu anlaşılmaktadır. Tüm kritik yerlere bunlar gelmişler. Gün eleştiri günü değildir ama bazı sorulara cevap aramak sorumluluğumuzdur.

“2. Ordu, Hava Kuvvetleri eski komutanı ve çok sayıda tuğgeneralin içinde bulunduğu darbeciler bu ülkeye karşı nasıl bir ihanet işbirliklerinin tarafı olmuşlardır. Terörle mücadele bunlar tarafından sabote edilmiş midir? Şehit haberlerinin gelişinde, darbe planının altyapısı kurmak mı vardır? Vahim sorulardan bazıları bunlardır.

Sosyal medyadaki fotoğraf

“Doğru olup olmadığı henüz belli değilse de, bir askerin kafasının kesilmesi tarif ve izahı olmayan bir canavarlıktır. Her şey bir yana, hayatını kaybetmiş bir mehmetçiğin başında bozkurt işaretiyle fotoğraf çektirip sosyal medayada yayınlayan iblis uşağı yaratık, neredeyse bulunup darbecilerle birlikte cezalandırılmalıdır. Bu şerefsiz doğduğuna pişman edilmelidir.

İdam cezası

“İdam talebi çok sık dillendirilmektedir. AKP hazırsa biz de varız, biz de bu cezanın verilmesine sıcak bakar, gereğini de gönül huzuruyla yaparız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.