Bahçeli: MHP yeni bir sayfa açmaya hazır

Bahçeli: MHP yeni bir sayfa açmaya hazır

”Bize göre 15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür” diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, partilerinin yeni bir sayfa açmaya hazır olduklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Bahçeli, bunun bir işgal teşebbüsü olduğunu söyledi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür”

”Tarihimizde hiç görülmemiş, hiç yaşanmamış ne kadar şey varsa 15 Temmuz gecesinde 16 Temmuz’a kadar vuku bulmuştur. Erzurumlu bir vaiz Türkiye düşmanlığı konusunda eğitilmiş. FETÖ’cü hainler yıllar içerisinde Türk devletinin içerisinde özenle taşınmıştır. Türk milleti varlığına biçilen kefeni son anda yırtıp atmıştır.

“Türkiye’yle hesabı olan çevreler terörist başı olan Gülen’i elinde tutmuşlardır. Türk tarihinde nice darbe denemeleri vardır ve yaşanmıştır. Ama hiçbiri 15 Temmuz gibi olmamıştır. Bize göre 15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür.

“15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan namussuzlarla, 1915’te Osman Gazi’nin Türbesi’ni tekmeleyenler arasında hiçbir fark yoktur. FETÖ terör örgütü düşmanın kendisidir.

“MHP devlete olan desteğini belirtmiştir”

“Cumhurbaşkanı nezdinde toplanan Bakanlar Kurulu ülke genelinde 90 gün sürecek OHAL ilan etmiştir. MHP OHAL’in ilk ilanından beri devlete olan desteğini belirtmiştir. Bizim nezdimizde OHAL millete karşı değil devletin kurumlarına sızmış FETÖ terör örgütüne karşı yapılmıştır.

“FETÖ terör örgütüyle OHAL kapsamında mücadele edilirken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle ve ilk olarak askeri ve sivil bürokraside toplu görevden almalar yapılırken sağlam delillere dayanılmalıdır.

“Aldığımız yoğun eleştiriler vatanını canı bilenlerin de FETÖ terör örgütüyle birlikte görevden alınmışlardır. 15 Temmuz ihaneti zaten yeterince korku yaratmıştır. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Batılı ülkeler darbe teşebbüsüne kesin bir tepki koyamamışlardır.

“ABD, 15 Temmuz’un içindeyse…”

“Hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. ABD, 15 Temmuz’un içindeyse ve İncirlik üzerinden devreye girmiş ise bunun doğal sonucu olarak iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi vahim düzeyde hasar görecektir.

“Türk milleti kazandı”

“12 Eylül’de ‘bizim çocuklar kazandı’ diyorlardı, çok şükür 15 Temmuz’da onların gayrimeşru çocukları kaybetti. 15 Temmuz’da bu kez Türk milleti kazandı, Türkiye ayaklandı ve yeni bir tarih yazdı.

“MHP yeni bir sayfa açmaya hazırdır”

“Cumhuriyetin korunması için demokratik kurallardan sapılması hem cumhuriyetin hem de demokratik rejimin sonunu hazırlayacaktır. Bizim cumhuriyet ile sorunumuz olmamıştır, olmayacaktır. MHP kendisini millet üstü görenler karşısında her zaman milletin yanında yer almıştır.

“Türkiye Cumhuriyeti demokrasiyi ve parlamenter sistemi birlikte yaşatmaya her zamankinden daha fazla mecburdur. Siyaset yapma ve hükümet etme anlayışlarının pozitif yönde değişeceği yeni bir dönem başlamalıdır. Gerilim ve çatışmaların sürmesi halinde bugünün bile aranacağını öngörmek kehanet olmayacaktır.

“MHP, Türkiye’nin ve Türk milletinin beklentileri doğrultusunda yeni bir sayfa açmaya hazırdır. Yeterince hasmımız vardır iç ve dış sorunumuz da vardır.

“Başkentimizin bombalandığı TSK’ya yuvalanmış teröristlerin millete saldırdığı ve sonuçları itibariyle devletin tedirgin ve endişeli olduğu bir dönemde siyasi partilerin çekişmesi ve birbirine girmesi Türkiye aleyhtarı mihrakları yüreklendirecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.