Bahçeli: Çakıcı, Demirtaş kadar suçlu değil

Bahçeli: Çakıcı, Demirtaş kadar suçlu değil

Bahçeli, Çakıcı'yı ziyaret etmesini eleştirenlere tepki gösterdi. MHP lideri, "Çakıcı benim ülküdaşım, Demirtaş kadar suçlu değil. Vatan için verdiği mücadeleyi devlette bilir" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekonomide yaşanan sorunları değerlendiren Bahçeli, şöyle dedi:

“Erdoğan’a bir husumeti geliştirme noktasında çaba var. Netice itibarıyla gele gele şimdi ekonomiye geldiler. Aynı senaryo, hedefler farklı. Türkiye’ye gelecek birtakım sermaye hareketlerini durdurup geciktirmek gibi oyunlarla bir siyaseti neticelendireceklerini zannediyorlarsa, o kimseye yar olmuyor. Bir şekliyle mevcut siyasi iktidar ve onun Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir husumeti geliştirme noktasında bir çaba var. Bu çabanın değişik unsurları falan da olabilir. Ama netice itibariyle gele gele şimdi ekonomiye geldiler. Aynı senaryo, hedefler farklı.” dedi.

‘AYNI SENARYO HEDEFLER FARKLI’

Dövizdeki artışa ilişkin de konuşan Bahçeli, “Erdoğan’a bir husumeti geliştirme noktasında çaba var. Netice itibarıyla gele gele şimdi ekonomiye geldiler. 2001’deki hedef Ecevit’ti, şimdi Erdoğan. Aynı senaryo, hedefler farklı. Siyasiler çıkarları için müdahale ederlerse yazık ederler. Merkez Bankası’nın görevi fiyat istikrarını sağlamaktır” dedi.

‘GERİ VİTESE TAKMAK DOĞRU DEĞİL’

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de konuşan Bahçeli, “Erdoğan birinci turda alır ve alması da gerekir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi önemli bir sistem olarak kamuoyuna mal edilmiş, anayasal zemine oturtulmuş, halk oylaması ile halkın desteğini almış ve şimdi de uygulama aşamasına gelmiştir. Bu sistemi geri vitese takmak doğru değildir” dedi.

Bahçeli, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı cezaevinde ziyaret edilmesine gelen eleştirilere de yanıt veren Bahçeli, “Çakıcı benim ülküdaşım, Demirtaş kadar suçlu değil. Vatan için verdiği mücadeleyi devlette bilir” dedi.

Af konusuna değinen Bahçeli, “Cumhurbaşkanındaki yetki bende olsa kullanırdım.” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.