Bahçeli: Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yok

Bahçeli: Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yok; olağanüstü kurultay asla yapılmayacak" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Çatışmacı üslup kutuplaştırmayı kışkırtmaktadır. Nezaket ve zarafet yerine kaba ve yaralayıcı suçlamalar belirgin hale gelmiştir. 14 yıldır siyasi ahlak ve seviye diptedir. İnsanımız gerilimden yorulmuştur. Türkiye’nin beka düzeyinde iç ve dış sorunları kronikleşmektedir.

Ahlak ve adalet bunalımı sürekli kamçılanmaktadır. Devlet adeta sahipsiz, adeta başı boştur. Kanunsuzluk ve kanun kaçakları revaçtadır.

"50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınması tam bir iflas halidir"

Yaklaşık 50 milyon vatandaşımıza ait temel kimlik ve adres bilgilerini içeren bir veri tabanı Romanya kökenli bir siteye yüklenmiş ve dünyanın dört bir yanına dağıtılmıştır. Bu konu tam bir skandaldır ve iflas halidir. Bilgisayar korsanları nasıl ulaşabilmiştir? Güvenlik duvarlarına ne olmuştur? Hangi amaçla elde edilmiş, kimlerin eline geçmiştir? Hükümetin eften püften açıklamalarla konuya basite indirgemesi basitlik örneğidir. Türkiye’nin kozmik şifrelerinin çözülmesi neyse, kimlik bilgilerinin sızdırılması aynı şeydir.

Barzani son aylarda defalarca bağımsızlıktan söz etmiştir. Ekim’deki referandumda da bağımsızlığı karara bağlayacaklarını açıklamıştır. Hükümetten tepki gelmemiştir. Hatta Davutoğlu son derece düşündürücü, ipe sapa gelmez açıklamalarla etten duvar örecek kadar şuur kaybına uğramıştır.

Başbakan’a aldanan birileri çıkarsa PKK’nın Türkiye’yi tehdit etmediğini sanacaktır, Türkiye’nin terör gibi bir sorunu olmadığını, 400’ü aşkın şehit haberinin gerçek dışı olduğunu düşünecekler. Sayın Davutoğlu, serok oldun anladık, Diyarbakır’a gittin, Kobani’yi selamladın ama Mehmetçik katili Barzani’ye siper olursan serokluktan çürüklüğe gitmene ne diyeceğiz?

Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yok; olağanüstü kurultay asla yapılmayacak!

Mahkeme kararını açıklamış, kayyum heyetini atamış, sözde kurultayın önünü açmıştır. Öncelikli tarafsız olması kaydıyla hukuka her zaman riayet ederiz. Temyiz işlemi yapılacaktır. Bizi AKP’nin stepnesi, bastonu diyen müfteriler şimdi hangi bahaneyi üretecektir? Hangi mahkemenin lehimizde karar vermesi için gerekli teşebbüs ve girişimde bulunulmuştur? Saray’a 25 bin kişiyle yürüyeceğim diyenler, partinin başarısı için kılını kıpırdatmayanlar nereye gitmiştir? Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yok. 

Ankara-Washington-Pensilvanya üçgeni kuruldu

Türkiye’nin onca ağır gündemine rağmen tartışmaların odağında MHP’nin yer alması partimizin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Ankara, Washington, Pensilvanya arasında MHP düşmanlığının üçgeni kurulmuştur. Başbuğu reddeden kafa, bugün kurultay çığırtkanlığı yapmaktadır. Bunlar konjonktür ve vasatı uygun bularak harekete geçmiş, iktidarla kavgalı paralelin de desteğini almışlardır. Şu kadar delegenin imzası var diyenler, imza vermeyen ülküdaşlarımızın hakkını nasıl ödeyecektir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.