Bahçeli: Az kalsın Türkiye işgal edilecekti

Bahçeli: Az kalsın Türkiye işgal edilecekti

MHP Genel Başkanı Bahçeli, darbe girişimiyle ilgili, “Az kalsın Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti” dedi. Bahçeli, TSK’nın ana gövdesinde yapılan düzenlemelerin de aceleye getirildiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“15 Temmuz kadar acımasız ve insanlık dışı olmadı”

”Demokrasiyi askıya alan veya almaya kalkışan her karar geleceğimizden çalmıştır. Yakın tarihimizdeki hiçbir askeri teşebbüs 15 Temmuz kadar acımasız, insanlık dışı olmamıştır.

“Az kalsın Türkiye işgal ve imha edilecekti. Az kalsın Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Milli birlik ve dayanışma ruhu FETO’yu durdurmuş hesaplarını boşa çıkarmıştır.

“Delil 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye”

“ABD 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine neden sert tepki koymak yerine çelişkili mesajlar vermiştir?

“Papa’nın ‘Türkiye’de ne olduğundan emin değilim’ sözleri nasıl yorumlanmalıdır? ABD, FETÖ’yü lanetliyorsa, o meczup teröristi Türkiye’ye iade eder. Delil 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’dir.

“TSK’da yapılan düzenlemeler aceleye getirildi”

“TSK’nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeler aceleye getirilmiş, istişare mekanizmaları işletilmeden düğmeye basılmıştır.

“TSK’nın yapısal sorunlarını çözeyim derken, gelenek ve ilkeler çiğnenirse (Irak’ın devrik lideri) Saddam Hüseyin ya da (Libya’nın devrik lideri) Kaddafi’nin ordusuna benzer.

“Zamansız ve manasız”

“Kuvvet komutanlarını Milli Savunma Bakanı’na bağlamanın emir komuta zincirini bozacağını görmeliyiz. TSK’da yeniden yapılanma geniş mutabakatla olmalı.

“Türk milleti ordusuna sırtını güvenle dönebilmelidir. Ordu-millet kaynaşması eski mevkisine taşınmalıdır. Genelkurmay Başkanlığı ile MİT Müsteşarlığının Cumhurbaşkanlığına bağlanma arayışı zararlı değilse bile zamansız ve manasızdır.

“Askerin itibarı linç edilmesin”

“Çok değil 7 yıl önce başlayan Ergenekon ve Balyoz davalarında mahkum olan askerlerimizin kumpasa kurban gittikleri net bir şekilde anlaşılmıştır.

“TSK içindeki darbeciler ayıklansın ancak askerin itibar ve haysiyeti ezilmesin linç edilmesin. Vatan nöbeti bekleyenlere parmak sallanmasın, sürekli suçlanmasın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.