Bahçeli: Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor

Bahçeli: Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ardından MHP lideri Devlet Bahçeli de, belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili “Bu bölgelerde yeni seçimlerin yapılmasını umut ediyoruz” diyen ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass’e “Haddini aşıyor” yanıtı geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Büyükelçiliğinin 28 belediyeye atanan kayyumlarla ilgili açıklama yapmasına teki gösterdi, “Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor” dedi.

Bahçeli, “Amerikan Büyükelçisi Türkiye’ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD’nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir” diye konuştu.

ABD Büyükelçiliği, 24’ü DBP’li 28 belediyeye kayyum atanması sonrasında, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, bölgeden gelen çatışma haberlerinin endişe verici olduğu belirtilerek, “Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz” demişti.

Büyükelçi John Bass’in yaptığı bu açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Türkiye’nin iç işlerine müdahale ve tahrik unsuru” olarak değerlendirmiş, “Dost ve müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin elçileri, bu konuda bir değerlendirme yapma hakkına sahip değillerdir” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.