Bahçeli: AKP’nin anayasa değişikliğini destekleyeceğiz

Bahçeli: AKP’nin anayasa değişikliğini destekleyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin olarak, "Terör destekçisi sözde siyasetçileri adalete teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız; daha neyi bekliyoruz" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Söyleyiniz bana, karşınızdaki tablo korkunç sayılamayacak mıdır? Türkiye bir felaket kuşağında, bir kan çukurunda, ölüm tünelinde değil midir? Türkiye herhangi bir savaşa girmemiştir. Bu yaşananlar nedir peki, nasıl okunmalıdır? 3-5 kuduzun ihanetidir, yakında sular durulur diye ibretlik gelişmeler, görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım mı? Köstebek yuvası gibi il ve ilçelerin altı kazılırken, başbakan ve hükümeti gaflet çarkına yakalarını kaptırmışlardır.

Doğu ve Güneydoğu’da ne yaşanıyorsa, kapanmamış hesapların parmak izi vardır. Gerek PKK, gerek siyasi görünümlü kuklası HDP şer ve şiddet çetesidir.

Şimdi bazı kuşkularımızı soru şeklinde dile getirmek istiyor, herkesin üstüne düşmesini ümit ediyorum. HDP’liler, İran’ın siyasi ve askeri kanatlarıyla 2013-2014 yıllarında kaç defa görüştü? Hükümet haberdar mıdır? İran’ın barikat kurulması konusunda tavsiye alınmış, PKK aynen taklit etmiş midir? İttifaklar kurulurken hükümet bunu etkisizleştirme çabasında bulunmuş mudur? Terörist taziyesine katılacak kadar ahlakı budanmışların dokunulmazlıklarını kaldırmak için neyi bekliyoruz? PKK yedeklerini yargıya teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız.

"MHP, AKP’nin anayasa değişikliğini destekleyecek"

Anayasaya geçici 20. Madde eklenmesi amaçlanmıştır. Söz konusu kanun teklifi karma komisyonda görüşülecek, karara bağlanacaktır. Arkasından Genel Kurul safhası başlayacaktır. Ak koyun, kara koyun ortaya çıkmalıdır. Kimse hesap vermekten kaçmamalıdır. Teröristlere yardım ve yataklıktan suçları somutlaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıkları öncelikle kaldırılacaktır. MHP, AKP’nin anayasa değişikliğini destekleyecek, daha önce verdiği sözleri harfiyen uygulayacaktır. Anamuhalefetten bazı aykırı seslerin duyulduğuna şahit oluyoruz. Şimdiden ayak sürüyenler görülmüştür. HDP eş başkanlarının başına taş mı düşmüştür, yoksa korku dağları sarınca yeni taktikler mi geliştirmiştir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.