Bahadır Grammeşin davası 30 Mart’a ertelendi

Bahadır Grammeşin davası 30 Mart’a ertelendi

Kadıköy’de bıçaklı saldırıda öldürülen ÖDP, BHH ve Eğitim-Sen üyesi Bahadır Grammeşin’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması görüldü.

Kadıköy’de bıçaklı saldırıda öldürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve Eğitim- Sen üyesi Bahadır Grammeşin’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sabah 10.00’da başlayan duruşmaya, ÖDP ve BHH üyeleri, Grammeşin’in kardeşi Başak Grammeşin, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ve ÖDP üyeleri katıldı.

İddianamede, Kadıköy’deki Batı Yakası isimli mekanın sahibi Erkan Çınar için kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis isteniyor.

Sanıklar Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten öldürmeye yardım ve yaralama suçlarından yargılanıyor. Dört sanık tutuklu. Tutuksuz sanıklar da Oğuzhan Çiftçi, Soner Açık, Hasan Özcan, Serhat Aligünay.

Sanık: Bizi tehdit ettiler

Davada sanık Erkan Çınar, “Kavga eden arkadaşlarımı abileri olarak ayırmak istedim. Ellerimi açarak ‘Kurban olayım kavga etmeyin’ dedim. Bizi tehdit ettiler. Bana yönelen kişiyi görünce yerde bir şey gördüm. Refleks olarak alıp, salladım. Kesici aletmiş. O da ölen arkadaşımıza gelmiş. Pişmanım. Benim ailem mağdur şimdi.” dedi.

Grammeşin’in avukatı Ayhan Erdoğan, Çınar’a “Yaralama aletleri yolda bulunmuyor. Sizin mekanınızdan çıkıyor. Siz reis misiniz, esnaf mısınız? Bu kadar kesici alet bulundurma sebebiniz nedir? Tek vuruşla Bahadır’ı öldürdünüz, Çağrı’yı da öldürücü yerden yaraladınız. Birden fazla alet neden taşıyorsunuz?” soruları karşısında, “Ben konuşmak istemiyorum, ben gariban babasıyım” diyerek sustu.

Avukatlar, Yahya Ataç’ın kendisine suçu üstlenmesi için sanık Erkan Çınar’ın para teklif ettiğini aktardığı dilekçeyi de mahkeme heyetine sundu.

Sanık: ‘Suçu üstlenin size bakacağım’ dedi

Duruşmada, sanıkların birbirini suçladı.

Sanık Murat Topraktepe, “Ben ayırmaya çalıştım, olay yerinden uzaklaştım. Küfür duyunca cebimdeki muşta ile vurdum. Bahadır’a 3 yumruk attım. Bir bıçak vardı bende ‘kavgada kullanılmıştır’ dedim. ‘Yok edelim’ dediler, ‘hayır’ dedim. Bahadır’ın bacağından kan çıktığını görünce bacağına bende 3 defa muştayla vurdum. Sonra muştayı yaktım. Önce vuranı görmedim demiştim ama bıçaklayan Erkan Çınar’dı. Avukatla haber yolladı. ‘Suçu üstlenin size bakacağım’ dedi” şeklinde konuştu.

Diğer tutuklu sanık Mert Nikalay da, Bahadır Grammeşin’e 3 yumruk attım, yere düştü. Sonra Erkan Çınar ona yönelip bıçağı sapladı” diyerek Erkan Çınar’a suçlamayı yöneltti.

Duruşma 30 Mart’a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.