Bağlar’da 5 yıllık planlama için halk toplantısı

Bağlar’da 5 yıllık planlama için halk toplantısı

Bağlar Belediyesi, 5 yıllık stratejik planı oluşturmak için Mevlana Halit Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi.

Bağlar Belediyesi, 5 yıllık stratejik plan oluşturmak için Mevlana Halit Mahallesi’nde halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler, belediye bünyesindeki birim müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, BDP Bağlar ilçe Eş Başkanı Nezahat Ülker, Mevlana Halit Mahalle Meclisi ve çok sayıda yurttaş katıldı. Mevlana Halit Yaşam Parkı’nda düzenlenen toplantıda konuşan bazı yurttaşlar, mahallede yas evinin yapılmasını, istihdam alanlarının yaratılmasını, eğitim desteklerinin güçlendirilmesini, çocuklar için oyun evleri ve yüzme havuzlarının yapılmasını ve Bağlar’da fabrikanın kurulmasını istediklerini belirtti. 

Yurttaşların görüş ve önerilerinin ardından konuşan Bağlar Belediye Eş Başkanı Eşref Güler, ilk defa stratejik planı halkla birlikte yaptıklarını, seçim öncesi verdikleri sözlerden birinin belediyenin yaptıkları ve yapacaklarını yurttaşlarla paylaşmak olduğunu kaydetti. Her ayın 1 ile 5’i arasında meclis toplantılarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Güler, isteyen her yurttaşın katılma hakkına sahip olacağını belirtti.

‘Fabrika açabilecek güce sahip iş adamlarımız vardır’

Bağlar halkının bütün taleplerinin yerinde talepler olduğunu vurgulayan Güler, “Halkımız güzelliklerin en büyüğüne layıktırlar. Ama maalesef belediye tek başına fabrika açacak güçte değildir. Ancak fabrika açabilecek güce sahip iş adamlarımız vardır. İş adamlarımız genellikle yatırımlarını dışarıya yönelik yapıyorlar. Onlara sesleniyorum, gelin Diyarbakır’da yatırım yapın, biz belediye olarak yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.