Bağlar Mahallesi yollarının asfaltlanmasını isityor

Bağlar Mahallesi yollarının asfaltlanmasını isityor

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi yolunda 2013 yılının Ekim ayında yapılan asfalt çalışmasından eser kalmadı.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerinden göç eden ailelerin yoğunlukta bulunduğu Bağlar Mahallesi yolu, 2013 yılının Eylül ayında Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından ihale yolu ile asfaltlanmasına rağmen yolunda tamamı tahrip oldu. Geçen yıl yollarının asfaltlanmasına sevindiklerini, toz ve çamurdan kurtulduklarını belirten mahalle sakinleri, ancak zamansız yapılan asfalt çalışmasından bugünlerden ise iz bile kalmadığını söylediler. Mahalle sakinleri, "Mahalle yolumuz en ufak bir yağışlı havada kullanılamaz hale geliyordu. Bundan dolayı ticari taksiciler bile mahallemize yolcu alamaz duruma geldi. 2013 yılının Eylül ve Ekim aylarında bir müteahhit firma tarafından mahalle yoluna stabilize malzemesi çekilerek daha sonrada üzerine asfalt döküldü. Asfalt çalışmasını yapan firmaya defalarca zamansız asfalt yaptınız, bu asfalt tutmaz dememize rağmen kimse bizi dinlemedi ve yolda asfaltlama çalışması yapıldı. Yapılan asfalt çalışmasında şimdi eser bile yok. Mahalle yolunda çukurlar açılmış, araçlar gelip gitmekten zorlanıyor. Belediyeden isteğimiz yolu sağlıklı yapması ve yoldaki keskin viraj ve araçların çıkamadığı yokuşların seviyesini düşürmesidir. Biz mahalle sakinleri olarak da belediyeye destek vermeye hazırız" şeklinde konuştular.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ise, 2013 yılında yolu yapan firma ile yapılan sözleşme gereği tahrip olan mahalle yollarının tespit edilerek, ilgili firma tarafından yeniden yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum