Bağlar Eğitim Destek Evi’nden Yıl Sonu Etkinliği

Bağlar Eğitim Destek Evi’nden Yıl Sonu Etkinliği

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Eğitim Destek Evi öğrencileri dönem sonu etkinliği düzenledi. Eğitim Destek Evi’nin çeşitli atölyelerinde eğitim gören öğrencilerin yaptığı çalışmaların ürünlerinin sergilendiği etkinlikte ayrıca Kürtçe tiyatro oyunu d

DİYARBAKIR - Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi öğrencileri dönem sonu nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Cegerxwin Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler, Belediye Kültür Müdürü Sibel Çakın Bayhan, aileler ve çok sayıda yurttaş katıldı. Eğitim Destek Evi’nin çeşitli atölyelerinde eğitimini tamamlayan öğrencilerin başarılarının sergilendiği etkinlikte çeşitli tarihlerde öldürülen çocukların isimlerinin yazıldığı boş çerçeveler katılımcıların ilgisi çekerken, küçük bir kız çocuğunun da gelinlik giyerek gözlerini bağlaması dikkat çekti. İnsanın doğa ve hayvanların dünyasına verdiği zararın anlatıldığı Kürtçe tiyatro gösterimi ise izleyenleri büyüledi.

“ÇOCUKLAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Organizasyonda yer alan kültür müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini sunan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler, çocuklar için önemli şeyler yapacaklarını belirterek, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar için ne yaparsak azdır. Çocuklarımıza yeteri kadar imkanlar sağlayamadık” dedi. BDP olarak Kürt coğrafyasında yerel iktidar olduklarını sözlerine ekleyen Güler, “Bundan sonra çocuklarımızın geleceği için ne gerekiyorsa yapacağız. Okuma imkânları olmayan çocuklarımız için okuma imkanları yaratacağız. Bu konuda üstümüze düşen görev neyse bundan sonra yerine getireceğiz. Bu çocuklar her şeyi hak ediyorlar” diye konuştu.

“KÜLTÜR BİR TOPLUMUN GELECEĞİDİR”

Çocukların kendi kültürleriyle büyümelerinin önemli olduğunu kaydeden Güler, “Bir toplumun kültürü yoksa geleceği de yoktur. Kültür bir toplumun geleceğidir. Umuyorum ki bundan sonra yetişen çocuklarımız için hem mesleki dalda hem de okul bazında çok önemli gelişmeler kaydedeceğiz. Kürt halkının kültürünü yaşayan çocuklara ihtiyacı var. Bundan sonra partimiz adına üstümüze düşen görevi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bağlar Eğitim Destek Evi’nden Yıl Sonu Etkinliği

Bağlar Eğitim Destek Evi’nden Yıl Sonu Etkinliği

Bağlar Eğitim Destek Evi’nden Yıl Sonu Etkinliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.