Bağdat'ta 'Kürdistan'a bağımsızlık' toplantısı

Bağdat'ta 'Kürdistan'a bağımsızlık' toplantısı

Erbil, Bağdat'a bağımsızlığı görüşmek üzere çok partili bir heyet gönderecek.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden çok partili bir heyetin, bağımsızlığı görüşmek üzere Bağdat’a gideceği açıklandı. Ziyaret kararının, bölgedeki en büyük iki siyasi oluşum olan Kürdistan Demokratik Partisi  (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında geçen hafta yapılan toplantıda alındığı belirtiliyor.

‘BİRLİKTE YAŞAMAYI BAŞARAMADIK’

KDP sözcüsü Mahmud Muhammed, “Bu ülkenin geleceğini ele almak için görüşmelerin yapılması gerekiyor. Birlikte yaşamayı başaramadık, federalizm ve otonomide başarılı olamadık” diyerek Bağdat’a, ‘yan yana yaşayan ve iyi komşular olan iki farklı hükümet’ önerisini getireceklerini açıkladı.

TÜRKMEN, KELDANİ VE SÜRYANİLER DE KATILACAK

Yakın gelecekte Bağdat’a gidecek olan heyetin çok partili olacağı da belirtildi. KYB üyesi Saadi Pire, Erbil merkezli Rudaw gazetesine demecinde “Heyet, Türkmen, Keldani ve Süryanilerin yanı sıra kabinedeki beş partinin temsilcilerinden oluşacak” dedi.

BARZANİ: DEDİKODU YA DA HAYAL DEĞİL

Başkanı Mesut Barzani, iki gün önce Washington Post gazetesiyle söyleşisinde “Bağımsızlık ne bir dedikodu, ne de bir hayal. Bu, hayata geçecek bir gerçeklik. Bu amaca ulaşmak için elimizden geleni yaparız; ama barışçıl ve şiddet içermeyen yollarla” ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.